Webopskrifter
  • Aftensmad
    • Farsbrød
    • Frikadeller
    • Kødsovs
    • Gryderetter
    • Ovnretter
    • Pastaretter
    • One pot pasta
    • Madpandekager
    • Suppe
    • Tærter
    • Flere opskrifter
      på aftensmad
  • Tilbehør
      • Kartofler
      • Kartofler i ovn
      • Flødekartofler
      • Kartoffelmos
      • Grøntsager
      • Blomkål
      • Rodfrugter
      • Dip & Dressing
      • Dressing
      • Sovs
      • Tzatziki
      • Flere opskrifter på tilbehør ›
  • Salater
    • Broccolisalat
    • Blomkålssalat
    • Spidskålssalat
    • Rødkålssalat
    • Grønkålssalat
    • Kartoffelsalat
    • Tomatsalat
    • Pastasalat
    • Flere salater
  • Kager
    • Chokoladekage
    • Banankage
    • Æblekage
    • Lagkage
    • Muffins
    • Småkager
    • Pandekager
    • Ekstra nemme kager
    • Flere kager
  • Bagværk
  • Mest populære
      • Weekendmad
      • Forretter
      • Gæstemad
      • Simremad
      • Frokost
      • Kyllingesalat
      • Tunsalat
      • Fiskeopskrifter
      • Rejecocktail
      • Laksetatar
      • Drinksopskrifter
      • Velkomstdrinks
      • Daiquiri
      • Verden rundt
      • Italiensk mad
      • Græsk mad
      • Mexicansk mad
      • Asiatisk mad
      • Begivenheder
      • Festmad
      • Årstider & højtider
      • Sundt
      • Sunde snacks
      • Juice opskrifter
      • Desserter
      • Hjemmelavet is
      • Ekstra nemme
      • Kød
      • Svinemørbrad
      • Oksemørbrad
      • Lammekølle
      • Kylling
      • Ingredienser
      • Se alle
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Lagkage

Ingredienser

til 2 stk
  • 6 lagkagebunde
  • 300 g frugt (f.eks. frosne hindbær)
  • sukker
  • 200 g chokolade
  • 7 dl fløde
  • hvid glasur
  • evt. krymmel

Dagen før eller tidligt på dagen laves følgende:
Bærrene koges ved svag varme sammen med noget sukker, men uden vand (derfor en fordel hvis bærrene er tøet en smule inden, så der er lidt vædske ved). Det afkøles - det skal være helt koldt, inden det kan bruges til lagkagen.

Samtidig kommes 3,5 dl. fløde i en gryde sammen med 200 gram chokolade, og det varmes ved svag varme og jævnlig omrøring, til chokoladen er smeltet.
Det stilles til afkøling, og det skal helst stå minimum 6 timer, for at det er til at piske.

Chokoladefløden piskes stiv og lægges mellem 2 bunde (der er til 2 lagkager).
3,5 dl. fløde piskes meget stiv (så stiv at det klumper lidt), så kommes der noget af "frugtgrøden" i indtil fløde-frugtmassen er tilpas til at komme på lagkagebundene. Hvis man gerne vil have lagkagen til at smage lidt frisk (det anbefales), kan man desuden komme lidt "frugtgrød" direkte på bundene, hvis der er noget tilovers, når fløde-frugtmassen er lavet.

På øverste bund kommes glasur og evt. krymmel af en eller anden slags.

Annonce
Publiceret d.
02.08.05.
Kategori:
Madopskrifter ›
Kager ›
Lagkager
  • Print
  • Send på e-mail
  • Pin
Simon Glue
Opskrift af Simon Glue
Annonce

Flere lækre opskrifter

Chokoladelagkagebunde
Oreo kage - nem og lækker opskrift
Chokoladekage med mintcreme
Flagkage – lagkage med dannebrog
Annonce
Annonce
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2023