Grove scones med rosiner

Tænk sig, at sætte tænderne i en nybagt grov scone med rosiner - mums! Disse nemme lækre scones er lavet med speltmel, rosiner og hasselnødder, som giver en god smag og tilføjer lidt knas samtidig med, at appelsin og citron bidrager med friskhed.

Til 8 stk
  • 2 dl mælk
  • 50 g rosiner
  • 300 g speltmel (fint)
  • 150 g speltmel (groft)
  • 2 tsk bagepulver
  • 175 g smør (koldt)
  • 75 g sukker
  • 1 økologisk citron
  • 1/2 økologisk appelsin
  • 50 g hasselnødder
  • evt. lidt mælk til pensling

Tænd ovnen på 225 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir, så den er klar.

Læg rosinerne i blød i mælken i ca. 15 minutter, imens resten gøres klar.

Kom begge slags speltmel og bagepulver op i en skål. Skær smør i terninger, og ælt det sammen med sukker i en anden skål. Riv skallen af citron og appelsin, og pas godt på ikke at få det hvide med. Pres saften fra citrusfrugterne (der skal være ca. 1/2 dl i alt til én portion). Kom skal og saft op til smørret, og bland det sammen.

Hak hasselnødderne groft, og si mælken fra rosinerne (men gem rosinerne). Kom smørblandingen og mælken op til melet, og ælt det sammen til en sammenhængende dej. Tilsæt rosiner og nødder, og ælt dem hurtigt i dejen. Dejen skal være lidt blød i det.

Læg dejen på et meldrysset bord. Del dejen i to. Form en stor rund bolle af hvert dejstykke, og klem dem ned, til de er ca. 4 cm høje. Del hver dejcirkel i fire stykker, og læg de trekantede scones på bagepladen.

Bag de grove scones i ca. 18 minutter, til de er gyldne på toppen.

Tip:
Hvis du ikke vil have en melet overflade på dine scones, kan du pensle dem med mælk inden bagning.

Indsendt af
d.
09.03.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
09.03.18.
Kategori: