Makroner
Det er virkelig nemt at lave hjemmelavede makroner. De smager SÅ meget bedre end dem man køber, og der skal kun bruges 3 ingredienser.
Ingredienser
til 40 stk- 200 g flormelis
- 100 g mandelmel
- 2 æggehvider
Sådan bager du makroner
Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen med en håndmixer, til en jævn og ensartet dej.
Det er nemmest at lave makronerne med en sprøjtepose, men du kan også sagtens lave små klatter af dejen med to teskeer (de bliver flottest med sprøjtepose).
Kom dejen i en sprøjtepose med tyl og tryk den ud i små klatter på en bageplade med bagepapir. For en alm. størrelse makroner, skal klatterne ca. være på størrelse med en 2-krone.
Husk at de hæver ret meget under bagningen, så sørg for at der er passende afstand imellem dem.
Du kan også sagtens lave større makroner - så er bagetiden bare længere.
Bag makronerne i 15-20 minutter eller til de er gyldne. Bagetiden kan afhænge ret meget af hvor godt ovnen varmer.
Hvis du laver store makroner er bagetiden 20-30 minutter, eller til de er gyldne.
Lad dem køle af på en rist inden du kommer dem i en kagedåse eller anden lufttæt beholder.
Makroner i "almindelig" størrelse. De bages 15-20 minutter.
Store makroner bages i 20-30 minutter.
Hvad kan man bruge makroner til?
Makronkage i bradepande
Æblekage med makroner og æblekagerasp
Nem dessert med makroner, creme og frugt
Eller hvad med en "sandwich" med smørcreme imellem to store makroner?
Kan man bruge andre nødder?
Ja, du kan sagtens bruge andre nødder, hvis du gerne vil lave dem uden mandler/mandelmel. Prøv f.eks. med hasselnødder, valnødder eller pistacienødder. Nødderne skal blot blendes til helt fint mel i en minihakker eller foodprocessor.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert eller kage
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for hjemmelavede makroner
| pr. makron | total | |
|---|---|---|
| Kalorier | 36 kcal | 1456 kcal |
| Kulhydrat | 5 g | 207 g |
| Protein | 1 g | 27 g |
| Fedt | 1 g | 54 g |
Næringsindholdet pr. makron tager udgangspunkt i, at opskriften giver 40 makroner i "almindelig" størrelse. Hvis du laver store makroner er næringsindholdet pr. stk. naturligvis anderledes.