Torskesuppe
Opskriften på torskesuppe udgør en god hovedret til 2 personer eller forret til 4 personer.
Ingredienser
til 2 personer- 2 skalotteløg
- 2 spsk smør
- 1⁄2 fennikel
- 6 dl fiskefond
- 2 1⁄2 dl madlavningsfløde
- salt
- peber
- ca. 250 g torskefilet
- brøndkarse eller anden krydderurt til pynt
Hak skalotteløgene fint og svits dem i smørret i en gryde. Skær fennikel i tynde strimler og svits dem med.
Hæld fiskefond i gryden og bring suppen i kog. Tilsæt madlavningsfløde under omrøring. Smag til med salt og peber.
Skyl torskefileterne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i gryden og lad dem simre et par minutter inden gryden tages af varmen og torskesuppen serveres.
Pynt med brøndkarse, dild eller anden krydderurt.