Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Lær at spise langsomme kulhydrater

Bedre fedtforbrænding, ingen sult og en viljestyrke til at styre uden om fedtfristelserne. Lyder det besnærende? Så lær at spise de langsomme kulhydrater.

Du har forsøgt at tabe dig, spiser fedtfattigt, får masser af kulhydrater - men der sker intet!

Lyder situationen bekendt, så opgiv ikke de sunde vaner. Brug i stedet ti minutter til at sætte dig ind i det glykæmiske indeks. Det kan være netop det, der skal til for at få gang i dit vægttab.

Det glykæmiske indeks er et forholdstal, der viser, hvor hurtigt kulhydraterne i en fødevare bliver optaget og får blodsukkeret til at stige. Selv om det lyder teoretisk, er det noget, du i høj grad kan få gavn af. Nye undersøgelser viser nemlig, at spiser man mange langsomme kulhydrater med lavt glukæmisk indeks, så kommer vægttabet af sig selv.

I praksis kan du sænke det glykæmiske indeks ved at erstatte høj-glykæmiske fødevarer med lignende lave. Du kan også spise mere protein, da det sænker måltidets samlede glykæmiske indeks. Det samme gør fibre - især vandopløselige. Endelig er det en fordel at spise mindre hovedmåltider og fordele de daglige kulhydrater over flere mellemmåltider og sunde snacks.

Det er meget individuelt, hvordan man reagerer på kostens glykæmiske indeks. Men tre slankefordele er bevist:

Ingen sult

Måltidet med det laveste glykæmisk indeks giver størst mæthed og er også det, der slanker mest.

Fedtforbrænding

Hvis man spiser kulhydrater med lavt glykæmisk indeks før motion, forbrænder man mere fedt under motion.

Viljestyrke

Blodsukkeret bliver bedre reguleret, så man kan få mere fysisk og mental energi. Det regulerer også appetitten, så man får lettere ved at styre uden om de søde og fedende mellemmåltider.

Det glykæmiske indeks Fødevarer/kulhydrattype
22
25
28
31
32
36
36
37
Kirsebær
Grapefrugt
Fersken
Tørrede abrikoser           Lavt
Skummemælk
Æbler
Pære
Fuldkornspasta
41
42
43
44
45
47
48
48
50
52
53
54
55
55
55
56
57
57
Æblejuice
All-Bran
Vindruer
Havreklidbrød
Flerkornbrød
Parboiled ris
Bulgur
Grønne ærter
Rugkærnebrød             Mellem
Kiwi
Bananer
Special K
Majs
Bruneris
Almindelig pasta
Hvid ris
Pitabrød
Appelsinjuice
61
65
65
66
68
68
69
70
71
72
73
82
83
84
90
95
100
Havregrød
Fuldkornsrugbrød
Almindeligt sukker
Ananas
Sodavand (m. sukker)
Tacoskaller
Fuldkornshvedebrød
Franskbrød
Gulerødder                    Højt
Vandmelon
Honning
Riskager
Kartofler
Corn flakes
Glutenfrit franskbrød
Baguette
Druesukker
Druesukker (glukose) er indeks = 100

Kilde: I Form 14/2001

Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025