Artiklen indeholder reklamelinks

Bedste gin til gin og tonic

Se hvilke gins, der er kåret som de bedste til gin og tonic og hvilken, der passer bedst til lige præcis den G&T, du kan lide.

Hvilken gin er bedst til gin og tonic?

Er du til de friske og læskende varianter, eller er det de mere krydrede, komplekse smage, du foretrækker? Vil du have den helt klassisk, eller må der gerne være smagstilsætninger i ginen?

Uanset hvordan du foretrækker din gin og tonic, guider vi dig til at finde lige netop den prisbelønnede gin, der passer helt perfekt.

Kåret som bedste gin til gin og tonic

Leder du efter den bedste overall gin til en helt klassisk gin og tonic, så er den svenske Hernö Old Tom gin et rigtig godt bud. Den blev kåret som den bedste gin til gin og tonic i 2020 af IWSC (The International Wine and Spirit Competition). Den har også tidligere vundet prisen som verdens bedste gin i både 2017 og 2018 ved World Gin Awards.

Køb den her med prisgaranti

Ginens svenske rødder fornægter sig ikke, når det kommer til smagen, hvor man sammen med den klassiske smag af enebær får et dejligt strejf af tyttebær. Skal der en ægte prisvinder i glasset, er denne gin derfor et sikkert valg - gerne parret med en indian tonic, hvis det skal være helt i top.

Verdens bedste klassiske gin

Svenskerne står bag endnu en gin i verdensklasse, nemlig Bergslagen Organic Gin. Den tog guldet som verdens bedste klassiske gin i 2020 ved World Gin Awards for sine delikate florale citrussmage, der også giver en fantastisk lækker gin og tonic. Find den her med prisgaranti.

Den danske favorit

Værd at nævne er også den danske Geranium gin, der har fået 5 ud af 5 stjerner af det anerkendte cocktailmagasin, Class Magazine. Den bliver desuden varmt anbefalet på Winefamly, hvor hele 98% ud af 167 brugere har givet den gode anmeldelser - og det er ikke uden grund. Ginen har nemlig en dejlig frisk og afrundet smag, der gør sig rigtig godt ikke bare med tonic, men også i andre cocktails.

Vil du have flere bud på de bedste gins til andre drinks, så se artiklen om bedste gin, hvor der også er forslag i forskellige prisklasser.

Bedste gin til G&T med agurk

Skal der agurk i glasset, kan du med fordel kaste dig over Knut Hansen Dry Gin, som fremstilles på et lille tysk destilleri i Hamborg. Denne gin vandt nemlig guld ved World Gin Awards 2020 for sine skønne smagsnoter af agurk og æble. Den passer derfor også forrygende til en frisk og læskende G&T med mediterranian tonic, der garneres med en strimmel agurk.

Køb Knut Hansen Gin her med prisgaranti

Til kaffe-elskeren

En GT'er med kaffe er en af de lidt mere specielle varianter af gin og tonic - men ikke desto mindre virkelig lækker. Her passer Hernö Sipping Gin som hånd i handske. Den har en lidt kraftigere og mørkere smagsprofil bestående af bl.a. espresso, karamel, enebær og peber, som supplerer kaffens bitre noter glimrende. Den kan købes her (med prisgaranti).

GT med kaffe

Den helt perfekte kombination får du, hvis du topper op med Fever-Tree Aromatic Tonic Water med vanilje, kardemomme og allehånde på ingredienslisten. Du kan dog også fint bruge en indian tonic i stedet for.

Bedste hyldeblomstgin

Hyldeblomstgin er et fantastisk fundament for en frisk og sommerlig gin og tonic. Blandt de bedste af slagsen er JJ Whitley Elderflower Gin, hvor hyldeblomst er den fremtrædende smag, mens enebærsmagen er tonet væsentligt ned. Ginen vandt sølv ved World Gin Awards 2018 i kategorien gin med smagstilsætninger, og den er også ganske populær blandt Amazons brugere, der har givet den hele 4,7 stjerner ud af 5 (baseret på 893 anmeldelser).

Den belgiske Buss No. 509 Elderflower Gin er også et særdeles godt bud, hvis du vil bruge en hyldeblomstgin i din gin og tonic. Den er ikke tilsat sukker og er derfor ikke helt så sød som JJ Whitley ginen. Her er vi altså mere ovre i en traditionel gin tilsat et pift af hyldeblomst. Køb den med prisgaranti.

Til en G&T med rosmarin eller timian som garnish

Rosmarin og timian passer rigtig godt sammen med æble, og netop æble er en af de fremtrædende ingredienser i Elephant London Dry Gin. Derfor er denne gin særdeles velegnet til en GT'er, der bliver garneret med enten rosmarin eller timian, og du kan med fordel tilsætte en skive æble til din drink for at fremhæve æblenoterne. Brug gerne en indian tonic.

En G&T med æble og rosmarin

Hvis du vil have en gin og tonic med citrus

Skal din G&T have et friskt boost af citrus, er der to forskellige veje at gå. Du kan vælge at bruge en gin, der selv er tung på citrussmagen, som f.eks. Sipsmiths Lemon Drizzle eller Tanqueray Flor de Sevilla, så smagen af citrus bliver gennemgående i drinken.

Hvis du derimod hellere vil kombinere et strejf af citrus med andre lækre smage, er det super godt at kombinere en lemon tonic eller mediterranian tonic med en bærbaseret gin og garnere med enten citron-, lime- eller appelsinskal. Her kan du med fordel vælge Manchester Raspberry Gin, der vandt guld ved World Gin Awards i 2020 eller Slingsby Gooseberry gin der vandt bronze samme år og har en frisk sur-sød stikkelsbærsmag, der passer helt fantastisk til citrusfrugter.