Artiklen indeholder reklamelinks

Bedste gin [2021] - Verdens bedste i forskellige prisklasser

Gin-eksperterne har kåret verdens bedste gins, og nu kan du få fingrene i deres absolutte favoritter, uden at du behøver at hive den store pengepung frem.

Hvilken gin er verdens bedste?

Verdens bedste gin 2021

På toppen af podiet står svenske Hernö Old Tom, som destilleres i Dala. Denne gin vandt guld ved 2021 udgaven af Gin Masters og har desuden også vundet guld ved World Gin Awards i både 2017 og 2018.

De håndplukkede ingredienser giver ginen dens lækre komplekse smag, der kombinerer den traditionelle smag af enebær med friske og aromatiske noter fra bl.a. tyttebær, citrus og mjødurt.

Køb Hernöe Old Tom Gin her

Bedste sloe gin - masser af friske og søde frugtnoter

Gin lavet på slåenbær er en fremragende frugtig smagsoplevelse, og på allerøverste hylde finder vi her den tyske Elephant Sloe Gin, der tog guld ved World Gin Awards i 2020. Den kombinerer på fineste vis de friske og søde frugtnoter fra slåen og brombær med krydrede toner fra sort peber.

Find den her med prisgaranti

Denne sloe gin er suveræn parret med en citruspræget tonic, f.eks. med citron, grape eller lime, som virkelig kan fremhæve de friske sider af slåenbærrene. Men den er også helt forrygende at bruge i en gin fizz.

Bedste gin i forskellige prisklasser

Skal du holde dig indenfor et bestemt budget, får du her et overblik over, hvilken gin, der er den bedste i forskellige prisklasser.

Bedste gin under 250 kr.

Du behøver ikke hive de store pengesedler frem for at få fat i en god gin. Den danske ekspert Iben Diamant har nemlig kåret Tanqueray som den bedste af de billige med 5 ud af 6 stjerner i en test for BT, hvor dens harmoniske og afbalancerede smag gjorde udslaget. På Amazon scorer Tanqueray hele 4,9 stjerner ud af 5 mulige (baseret på 96 brugeranmeldelser). Både fagfolk og lægmænd er altså enige om, at man får rigtig meget gin for pengene her.

Prisklassen 250-400 kr.

I denne prisklasse kan du snildt få fingrene i en gin i absolut særklasse. F.eks. Boomsma Dry Gin, der vandt guld i kategorien London Dry Gin ved World Gin Awards 2021. Den forkæler virkelig smagsløgene med et markant strejf af citrus og varme fra kardemomme, koriander og lakrids. Og det er ikke kun indholdet, der har vundet priser - flasken er nemlig også kåret som verdens flotteste ginflaske.

Find Boomsma Dry Gin her (med prisgaranti)

Over 400 kroner

I den eksklusive ende af prisskalaen ligger Sakurao Japanese Dry Gin, der også blev hædret med en guldmedalje ved World Gin Awards 2021. Her har vi en gin, hvor de japanske rødder ikke fornægter sig i smagen, der bærer præg af grøn te, ingefær, citronskal og yuzu. Køb den med prisgaranti.

Bedste gin over 400 kroner

Bedste gin til drinks

Gin er en spiritus med uendeligt mange muligheder, og formår man at finde den helt rigtige gin til en specifik drink, kan det gøre en verden til forskel. Derfor guider vi dig her til hvilken gin, der passer til forskellige populære gindrinks.

Til G&T

Skal du lave G&T, så se artiklen om den bedste gin til gin og tonic og få gode tips til at lave den helt perfekte G&T til lige netop dine smagsløg.

Bedste gin til Gin Hass

Til en Gin Hass skal du gå efter en gin, der ikke er så tung på enebærsmagen, men gerne med masser af citrus og friske noter, så det kan spille op imod den søde mangosirup og lemon sodavand. Til det passer den prisvindende franske Osmoz Citrus Gin helt perfekt. Udover en lækker citrussmag, er den destilleret med vindruer, som giver et ekstra friskt pift til din gin hass. Vil du gerne have et lidt billigere alternativ, er Malfy Con Limone også et virkelig godt bud.

Gin hass

Til Negroni

I en Negroni er det bedst at gå med en gin med masser af enebær og krydderier, som kan komplementere og understøtte den bittersøde drink. Et af de allerbedste bud til denne drink er Four Pillars Rare Dry Gin fra destilleriet Four Pillars, der vandt prisen som årets internationale ginproducent to år i træk i både 2019 og 2020 ved IWSC. Her får du en gin med bl.a. appelsin, stjerneanis og peber, som er med til give din negroni en dejlig afrundet smag.

Køb den her med prisgaranti