Stegte auberginer med cherrytomater, basilikum og citron

Auberginer som steges i ovnen og kommes på en dejlig blanding af grøntsager og krydderurter.

Til 6 personer
  • 400 g cherrytomater
  • 600 g aubergine
  • 4 spsk olivenolie
  • lidt balsamico
  • salt
  • peber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk frisk basilikum (hakket)
  • 1 tsk citronskal (reven)

Auberginerne skæres igennem på langs og på tværs og herefter i smalle både på langs. De drysses med salt og trækker i mindst ½ time, hvorefter de skylles og aftørres. Auberginerne vendes i olivenolie, salt og peber og steges i et fad i ovnen ved 250 grader, til de er brune og møre, 20-30 minutter. Hvidløget hakkes fint, citronen rives fint på et rivejern. Basilikumen hakkes. Hvidløget, citronskallen og basilikumen blandes. Tomaterne skæres i halve, halvdelen lægges på et fad, krydres med salt og peber og stænkes med balsamicoeddiken. Herpå fordeles auberginerne, så resten af tomaterne og til sidst drysses der med krydderurte-blandingen.

Indsendt af
d.
03.11.05.
Kategori:
Indsendt af
d.
03.11.05.
Kategori: