Webopskrifter
  • Aftensmad
    • Farsbrød
    • Frikadeller
    • Kødsovs
    • Gryderetter
    • Ovnretter
    • Pastaretter
    • One pot pasta
    • Madpandekager
    • Suppe
    • Tærter
    • Flere opskrifter
      på aftensmad
  • Tilbehør
      • Kartofler
      • Kartofler i ovn
      • Flødekartofler
      • Kartoffelmos
      • Grøntsager
      • Blomkål
      • Rodfrugter
      • Dip & Dressing
      • Dressing
      • Sovs
      • Tzatziki
      • Flere opskrifter på tilbehør ›
  • Salater
    • Broccolisalat
    • Blomkålssalat
    • Spidskålssalat
    • Rødkålssalat
    • Grønkålssalat
    • Kartoffelsalat
    • Tomatsalat
    • Pastasalat
    • Flere salater
  • Kager
    • Chokoladekage
    • Banankage
    • Æblekage
    • Lagkage
    • Muffins
    • Småkager
    • Pandekager
    • Ekstra nemme kager
    • Flere kager
  • Bagværk
  • Mest populære
      • Weekendmad
      • Forretter
      • Gæstemad
      • Simremad
      • Frokost
      • Kyllingesalat
      • Tunsalat
      • Fiskeopskrifter
      • Rejecocktail
      • Laksetatar
      • Drinksopskrifter
      • Velkomstdrinks
      • Daiquiri
      • Verden rundt
      • Italiensk mad
      • Græsk mad
      • Mexicansk mad
      • Asiatisk mad
      • Begivenheder
      • Festmad
      • Årstider & højtider
      • Sundt
      • Sunde snacks
      • Juice opskrifter
      • Desserter
      • Hjemmelavet is
      • Ekstra nemme
      • Kød
      • Svinemørbrad
      • Oksemørbrad
      • Lammekølle
      • Kylling
      • Ingredienser
      • Se alle
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Stegte auberginer med cherrytomater, basilikum og citron

Auberginer som steges i ovnen og kommes på en dejlig blanding af grøntsager og krydderurter.

Ingredienser

til 6 personer
  • 400 g cherrytomater
  • 600 g aubergine
  • 4 spsk olivenolie
  • lidt balsamico
  • salt
  • peber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk frisk basilikum (hakket)
  • 1 tsk citronskal (reven)

Auberginerne skæres igennem på langs og på tværs og herefter i smalle både på langs. De drysses med salt og trækker i mindst ½ time, hvorefter de skylles og aftørres. Auberginerne vendes i olivenolie, salt og peber og steges i et fad i ovnen ved 250 grader, til de er brune og møre, 20-30 minutter. Hvidløget hakkes fint, citronen rives fint på et rivejern. Basilikumen hakkes. Hvidløget, citronskallen og basilikumen blandes. Tomaterne skæres i halve, halvdelen lægges på et fad, krydres med salt og peber og stænkes med balsamicoeddiken. Herpå fordeles auberginerne, så resten af tomaterne og til sidst drysses der med krydderurte-blandingen.

Annonce
Publiceret d.
03.11.05.
Kategori:
Madopskrifter ›
Salater
  • Print
  • Send på e-mail
  • Pin
  • Fedtfattig opskrift Fedtfattig
Peter Sigsgaard
Opskrift af Peter Sigsgaard
Annonce

Flere lækre opskrifter

Verdens bedste rødbedesalat
Blomkålscouscous
Kold Kartoffelsalat
Salat med avocado, feta og pinjekerner
Annonce
Annonce
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2023