God fiskesuppe

God fiskesuppe er mættende og smagfuld, og det er denne bestemt også. Du kan variere fisken efter smag, men den skal dog ikke være for fed.

Ingredienser
  • 1 kg kuller eller helleflynder
  • 1/2 l valle
  • 1 l vand
  • 4 gulerødder (store)
  • 1 1/2 spsk groft salt
  • 100 g knoldselleri
  • 100 g porre
  • 1 løg (mellemstort)
  • 100 g margarine
  • 1 1/2 tsk dild
  • 5 spsk mel
  • 1/4 tsk allroundkrydderi
  • 2 1/2 tsk fiskefond
  • 3 dl fløde
  • 300 g rejer

Kog fisken i en blanding af valle, vand og salt. Kog den ikke for længe. Skær gulerødderne i skiver og kog dem også. Skær selleri, løg og porrer i tynde skiver og steg, i lidt margarine, i cirka 5 minutter i en gryde. Tilsæt dild. Drys mel over og rør det hele rundt. Tilsæt cirka 1 ½ liter af blandingen fra fiskegryden. Smag til med fiskefond og all-around. Tilsæt fløde og lad suppen koge.

Kom rejer, fisk og gulerødder i. Varm suppen igen, men lad den ikke koge. Servér med brød og smør.

Indsendt af
d.
25.09.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
25.09.08.
Kategori: