Gulerodskage med Flødeost

En lækker gulerodskage med flødeost. Opskriften er let at lave og sikrer dig en helt særlig smagsoplevelse.

  • Gulerodskagen har et dejligt strejf af citronsmag.
Ingredienser
  • 2 æg
  • 200 g rørsukker
  • 1 dl olie
  • 150 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk citronsaft (presset)
  • lidt salt
  • 3 tsk kanel
  • 3 1/2 dl gulerødder (revet)
  • ca. 2 dl rosiner
  • 70 g valnødder (hakket)
  • smør til smøring af kageform
  • 125 g Philadelphia (kan fint være light)
  • lidt citronsaft
  • 1 1/2 dl flormelis

Pisk æg, rørsukker og olie sammen. Hæld hvedemel, bagepulver, salt og kanel i skålen og pisk det forsigtigt. Hak valnødderne og tilsæt disse samt gulerødder, rosiner og citronsaft. Det hele blandes godt før det hældes i en kageform som skal være smurt med smør. Bag dette i ovn ved 175 grader i godt og vel 45 minutter.
Når kagen er afkølet laves glasuren ved at blande philadelphia ost, flormelis og citronsaft. Dette fordeles fint over kagen inden servering.

Publiceret d.
26.11.09.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem