Webopskrifter
  • Aftensmad
    • Farsbrød
    • Frikadeller
    • Kødsovs
    • Gryderetter
    • Ovnretter
    • Pastaretter
    • One pot pasta
    • Madpandekager
    • Suppe
    • Tærter
    • Flere opskrifter
      på aftensmad
  • Tilbehør
      • Kartofler
      • Kartofler i ovn
      • Flødekartofler
      • Kartoffelmos
      • Grøntsager
      • Blomkål
      • Rodfrugter
      • Dip & Dressing
      • Dressing
      • Sovs
      • Tzatziki
      • Flere opskrifter på tilbehør ›
  • Salater
    • Broccolisalat
    • Blomkålssalat
    • Spidskålssalat
    • Rødkålssalat
    • Grønkålssalat
    • Kartoffelsalat
    • Tomatsalat
    • Pastasalat
    • Flere salater
  • Kager
    • Chokoladekage
    • Banankage
    • Æblekage
    • Lagkage
    • Muffins
    • Småkager
    • Pandekager
    • Ekstra nemme kager
    • Flere kager
  • Bagværk
  • Mest populære
      • Weekendmad
      • Forretter
      • Gæstemad
      • Simremad
      • Frokost
      • Kyllingesalat
      • Tunsalat
      • Fiskeopskrifter
      • Rejecocktail
      • Laksetatar
      • Drinksopskrifter
      • Velkomstdrinks
      • Daiquiri
      • Verden rundt
      • Italiensk mad
      • Græsk mad
      • Mexicansk mad
      • Asiatisk mad
      • Begivenheder
      • Festmad
      • Årstider & højtider
      • Sundt
      • Sunde snacks
      • Juice opskrifter
      • Desserter
      • Hjemmelavet is
      • Ekstra nemme
      • Kød
      • Svinemørbrad
      • Oksemørbrad
      • Lammekølle
      • Kylling
      • Ingredienser
      • Se alle
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Islandsk Lagkage

En opskrift på meget dejlig lagkage, som den laves på Island med nøddebund og råcreme. Kommes i fryseren og tages ud en time før servering.

Ingredienser

til 8 personer
  • 3 æggehvider
  • 2 dl sukker
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g saltkiks (evt. TUC)
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æggeblommer
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk sukker
  • 1/4 l piskefløde

Saltkiksene knuses, nødderne hakkes. Æggehviderne piskes med 2/3 del af sukkeret til en luftig masse. Herefter blandes nødder, kiks, 1/3 sukker, bagepulver sammen for derefter, at røres med æggehvideblandningen. Kommes i en springform (24cm), som er foret med bagepapir. Sættes i en forvarmet ovn (ikke varmluft) på 175 grader i 25 min.

Æggeblommer, vaniliesukker og sukker røres sammen til en æggesnaps.

Piskefløden piskes til flødeskum, hvorefter det røres sammen med æggesnapsen, så det bliver til råcreme.

Når nøddebunden er afkølet og stadig er i springformen, fordeles råcremen ovenpå. Springformen med kagen sættes herefter straks i fryseren, hvor den når den skal bruges tages ud 1 time før den skal nydes/spises.

Velbekommen!

Annonce
Publiceret d.
12.11.10.
Kategori:
Madopskrifter ›
Kager ›
Lagkager
  • Print
  • Send på e-mail
  • Pin
Heidi Jørgensen
Opskrift af Heidi Jørgensen
Annonce

Flere lækre opskrifter

Pandekagelagkage med chokolade
Chokoladeislagkage med kaffe
Lagkagebunde i springform
Flagkage – lagkage med dannebrog
Annonce
Annonce
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2023