Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Islandsk Lagkage

En opskrift på meget dejlig lagkage, som den laves på Island med nøddebund og råcreme. Kommes i fryseren og tages ud en time før servering.

Ingredienser

til 8 personer
  • 3 æggehvider
  • 2 dl sukker
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g saltkiks (evt. TUC)
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æggeblommer
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk sukker
  • 1⁄4 l piskefløde

Saltkiksene knuses, nødderne hakkes. Æggehviderne piskes med 2/3 del af sukkeret til en luftig masse. Herefter blandes nødder, kiks, 1/3 sukker, bagepulver sammen for derefter, at røres med æggehvideblandningen. Kommes i en springform (24cm), som er foret med bagepapir. Sættes i en forvarmet ovn (ikke varmluft) på 175 grader i 25 min.

Æggeblommer, vaniliesukker og sukker røres sammen til en æggesnaps.

Piskefløden piskes til flødeskum, hvorefter det røres sammen med æggesnapsen, så det bliver til råcreme.

Når nøddebunden er afkølet og stadig er i springformen, fordeles råcremen ovenpå. Springformen med kagen sættes herefter straks i fryseren, hvor den når den skal bruges tages ud 1 time før den skal nydes/spises.

Velbekommen!

Annonce
Publiceret d.
12.11.10.
Kategori:
Madopskrifter ›
Kager ›
Lagkager
  • Print
  • Send på e-mail
  • Pin
Heidi Jørgensen
Opskrift af Heidi Jørgensen
Annonce

Flere lækre opskrifter

Pandekagelagkage med chokolade
Marcipanroser
Valnøddelagkage
Tiramisu-lagkage – opskrift med lagkagebunde
Annonce
Annonce
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025