Rødbedesalat

En fantastisk opskrift på rødbedesalat, hvor rødbederne skæres i tern og kommes i ovnen og dernæst blandes med æble, persille og sesamfrø.

Til 2 personer
  • 3 rødbeder (ca. 500 gram)
  • 4 spsk olivenolie eller sesamolie
  • salt
  • peber
  • 1 bdt persille
  • 1 æble
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk sesamfrø (gerne en blanding af hvide og sorte)

Skræl rødbederne og skær dem i grove tern. Kom dem i en plasticpose og hæld halvdelen af olien i. Så er det nemt at fordele olien på rødbedeternene.

Fordel ternene på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og peber, og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter. Lad ternene køle af.

Hak persillen. Skræl æblet og skær det i grove tern (husk at fjerne kernehuset). Dryp citronsaft over æbleternene, så de ikke bliver brune.
Bland rødbede- og æbleternene sammen med persille og resten af olien.

Rist sesamfrøene let på en tør pande og drys dem over rødbedesalaten ved servering.

Indsendt af
d.
22.02.11.
Kategori:
Indsendt af
d.
22.02.11.
Kategori: