Æbledessert i glas
Super nem æbledessert der serveres i glas. Den tager kun 15 minutter at lave og smager helt fantastisk.
Ingredienser
til 2 personer- 2 æbler
- ca. 75 g makroner eller æblekagerasp
- 75 g creme fraiche
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 1⁄2 dl piskefløde
Sådan laver du æbledesserten
Knus makronerne groft (f.eks. i en dyb tallerken eller skål).
Rør creme fraiche og vaniljesukker sammen i en skål.
Pisk fløden til flødeskum og vend den sammen med creme fraichen.
Skyl æblerne og riv dem på den grove side af rivejernet.
Fordel makroner, creme og æble lagvis i glas.
Servér æbledesserten med det samme.
Jeg kan også anbefale den her gammeldags æbletrifli:Æbletrifli med makroner og flødeskum
Kan desserten laves i forvejen?
Ja, man kan godt knuse makronerne og lave cremen i forvejen, men jeg anbefaler at æblerne først rives umiddelbart inden desserten skal serveres (de bliver nemlig hurtigt brune).
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for æbledessert i glas
pr. 100 gram | pr. person | total | |
---|---|---|---|
Kalorier | 221 kcal | 604 kcal | 1209 kcal |
Kulhydrat | 20 g | 53 g | 107 g |
Protein | 2 g | 6 g | 11 g |
Fedt | 15 g | 40 g | 81 g |
Næringsberegningen er baseret på at der bruges creme fraiche på 18%.
- Publiceret d.
- 15.09.25.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Dessert ›
- Desserter med frugt ›
- Desserter med æbler