Æblekage med crunch

Denne æblekage med bløde, bagte æbletern og crunchy topping er både hurtig at lave, og den smager dejligt både kold og varm. Den bliver endnu bedre, når den serveres med lidt creme fraiche eller flødeskum.

Gå til: IngredienserFremgangsmådeAntal kalorier m.m.4 andre populære æblekager

Ingredienser
  • 110 g smør
  • 3 æg
  • 225 g sukker
  • 4 æbler
  • 150 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 spsk vaniljesukker

Crunch

  • 2 1/2 dl mandler
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 1/2 spsk vaniljesukker
  • 1/4 dl mælk

Smelt smørret.

Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt det smeltede smør.

Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kom dem i dejen.

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og sigt det i dejen.

Kom dejen i en smurt springform (ca. 27 cm i diameter) eller en form beklædt med bagepapir.

Crunch:

Hak mandlerne.

Kom smør, sukker, mandler, vaniljesukker og mælk i en gryde, og smelt det sammen.

Hæld crunchen over æblekagen, og bag den i ca. 35 minutter ved 180 grader.

Kagen kan spises, som den er, men den bliver endnu bedre med lidt flødeskum eller creme fraiche.

Se også den her mega lækre æbletrifli

Indsendt af
d.
17.02.15.
Kategori:

Næringsindhold for æblekagen

pr. personhele portionen
Kalorier409 kcal4907 kcal
Kulhydrat44 g532 g
Protein6 g72 g
Fedt23 g272 g


*Næringsberegningen tager udgangspunkt i at æblekagen rækker til 12 personer. Tilbehør såsom flødeskum eller creme fraiche er ikke medtaget i næringsberegningen.

Annonce

Indsendt af
d.
17.02.15.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem