Brød på bagestål

Rigtig dejligt brød, der er fyldt med masser af kerner, havregryn og groft mel, så der er masser af gods i. Bagestålet hjælper brødet til at hæve flot op i ovnen, så det får en virkelig god krumme.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Små prikker af kerner går igennem det grove brød
  • Den luftige krumme sørger bagestålet for.
Til 1 stk
  • 8 g gær
  • 3 dl vand
  • 30 g yoghurt
  • 5 g kerner og frø (f.eks. solsikkefrø, hørfrø, sesamfrø eller græskarkerner)
  • 40 g havregryn
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 350 g hvedemel
  • 10 g salt

Derudover

  • vand til pensling
  • Ekstra kerner og/eller havregryn til drys
  • 2 dl vand (kogende, til bagning af brødet)

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt yoghurt, kerner, havregryn, fuldkornshvedemel og hvedemel.

Tilsæt salt, og rør dejen rigtig godt sammen.

Dæk skålen godt til, så dejen ikke tørrer ud. Lad den hvile 30 minutter. Stræk herefter dejen ved at hive op i den og fold den over sig selv. Lad dejen hvile yderligere 20 minutter. Stræk dejen yderligere tre gange, hvor du lader den hvile 20 minutter imellem.

Sæt dejen på køl, og lad den koldhæve ca. 10-12 timer.

Tag dejen ud på et meldrysset bord. Tryk den lidt firkantet med fingrene, og rul den sammen om sig selv, imens du strammer dejen godt sammen. Fold hver ende ind under brødet.

Dæk det til, og lad brødet efterhæve 2-2 1/2 timer.

Forvarm ovnen til 250 grader med bagestenen midt i ovnen. Placér en tom bradepande i rillen under bagestenen. Lad ovnen forvarme ca. 45 minutter.

Pensl brødet med vand, og drys evt. med lidt ekstra kerner og/eller havregryn. Skær 2-3 ridser i brødet med en skarp kniv.

Læg brødet på bagestenen. Kast det kogende vand i den tomme bradepande under brødet, og luk ovnen hurtigt.

Bag brødet 8 minutter ved 250 grader. Skru herefter ned på 210 grader, og bag det yderligere 22 minutter. Lad det afkøle på en rist efter bagning.

Indsendt af
d.
20.05.21.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem