Webopskrifter
  • Aftensmad
    • Farsbrød
    • Frikadeller
    • Hakkebøf
    • Kødsovs
    • Gryderetter
    • Ovnretter
    • Pastaretter
    • One pot pasta
    • Madpandekager
    • Suppe
    • Tærter
    • Flere opskrifter
      på aftensmad
  • Tilbehør
      • Kartofler
      • Kartofler i ovn
      • Flødekartofler
      • Kartoffelmos
      • Grøntsager
      • Blomkål
      • Rodfrugter
      • Rødkål
      • Dip & Dressing
      • Dressing
      • Sovs
      • Pesto
      • Remoulade
      • Tzatziki
      • Flere opskrifter på tilbehør ›
  • Salater
    • Broccolisalat
    • Blomkålssalat
    • Spidskålssalat
    • Rødkålssalat
    • Grønkålssalat
    • Kartoffelsalat
    • Tomatsalat
    • Rødbedesalat
    • Pastasalat
    • Flere salater
  • Kager
    • Chokoladekage
    • Banankage
    • Æblekage
    • Rabarberkage
    • Lagkage
    • Kanelsnegle
    • Muffins
    • Småkager
    • Pandekager
    • Ekstra nemme kager
    • Flere kager
  • Bagværk
    • Brød
    • Boller
    • Gulerodsboller
    • Grovboller
    • Flere bageopskrifter
  • Mest populære
      • Weekendmad
      • Forretter
      • Gæstemad
      • Simremad
      • Kød
      • Svinemørbrad
      • Oksemørbrad
      • Lammekølle
      • Kylling
      • Fiskeopskrifter
      • Rejecocktail
      • Laksetatar
      • Drinksopskrifter
      • Velkomstdrinks
      • Daiquiri
      • Verden rundt
      • Italiensk mad
      • Græsk mad
      • Mexicansk mad
      • Asiatisk mad
      • Begivenheder
      • Festmad
      • Årstider & højtider
      • Sundt
      • Sunde snacks
      • Ingefærshots
      • Juice opskrifter
      • Desserter
      • Hjemmelavet is
      • Ekstra nemme
      • Morgenmad
      • Sund morgenmad
      • Chiagrød
      • Havregrød
      • Frokost
      • Kyllingesalat
      • Tunsalat
      • Ingredienser
      • Se alle
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Brød - Opskrifter på brød

Bag selv med blærede brødopskrifter af enhver art. Det sunde og det mindre sunde, speltbrød og flutes, boller og rugbrød med surdej, det langtidshævede og det hurtige madbrød til travle stunder.

  • Rugbrød
  • Grydebrød
  • Osteboller & Ostebrød
  • Focaccia
Opskriften giver to lækre brød.
Rødbedebrød

Et godt brød indeholdende mørk øl, honning og rødbeder. Kan spises både som lækkert frokostbrød eller som madbrød til f.eks. suppe.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 2 rødbeder (små)
  • 1 mørk øl
  • 3 1/2 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk honning
  • hvedemel (efter behov)
  • 1/2 dl olie
  • lidt frisk timian
  • 1 spsk salt
  • havsalt
Færdigbagte flutes.
Flutes

Hvorfor nøjes med tarvelige købeflutes når man kan lave superlækre hjemmelavede flutes i en fart med denne opskrift.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g gær
  • 800 g mel
  • 5 dl vand
  • 2 1/2 tsk salt
Valnødderbrødet er allerbedst, når det er helt friskbagt.
Valnøddebrød

Groft og krydret brød, mættende og fuld af smag. Servér lunt med smør eller syltetøj eller brug det som tilbehør til suppe og andre middagsretter.

Smugkig på ingredienser
  • 450 g fuldkornshvedemel
  • 300 g sigtet hvedemel
  • 1/2 pk tørgær
  • 2 spsk frisk rosmarin (hakket)
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 2 fed hvidløg
  • 60 g valnødder
  • 1 tsk salt
Lækker, luftig krumme og en sprød skorpe - brød bagt i stegeso har bare det hele
Brød i stegeso

Fantastisk brød bagt i stegeso, som giver en dejlig skorpe og en ufattelig luftig og lækker krumme. Mums, det er godt!

Smugkig på ingredienser
  • 4 1/2 dl vand (lunkent)
  • 25 g gær
  • 1/2 dl olivenolie
  • 3 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 550 g hvedemel
  • evt. 1 spsk olivenolie til at smøre stegesoen
Drys gerne brødet med havregryn og solsikkekerner inden bagning.
Brød med havregryn og solsikkekerner

Sprød skorpe og en luftig krumme - det her lækre brød med havregryn og solsikkekerner har bare det hele og er tilmed nemt at bage.

Smugkig på ingredienser
  • 25 g gær
  • 575 g vand
  • 200 g havregryn
  • 75 g solsikkekerner
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 10 g sukker
  • 475 g hvedemel
  • 15 g salt
  • 2 dl kogende vand til bagning
  • Evt. ekstra havregryn og solsikkekerner til drys
Små prikker af kerner går igennem det grove brød
Brød på bagestål

Super godt brød med masser af saft og kraft fra frø, kerner, havregryn og groft mel. Brødet koldhæves og bages på bagstål, så det får en ekstra dejlig smag og krumme.

Smugkig på ingredienser
  • 8 g gær
  • 3 dl vand
  • 30 g yoghurt
  • 50 g kerner og frø (f.eks. solsikkefrø, hørfrø, sesamfrø eller græskarkerner)
  • 40 g havregryn
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 350 g hvedemel
  • 10 g salt
  • vand til pensling
  • Ekstra kerner og/eller havregryn til drys
  • 2 dl vand (kogende, til bagning af brødet)
Nemt og luftigt durumbrød.
Durumbrød – nem opskrift

Super god opskrift på et virkelig lækkert durumbrød med en sej skorpe og en fantastisk krumme, og det består af blot fem ingredienser; vand, mel, salt, gær og et drys tålmodighed.

Smugkig på ingredienser
  • 12 g gær
  • 3 dl vand
  • 100 g durummel
  • 300 g hvedemel
  • 1 1/4 tsk salt
  • lidt ekstra mel til at forme durumbrødet
Annonce
Friskbagt flute.
Flutes - Opskrift på flutes

Lav flutes på ingen tid med denne opskrift. Der skal kun bruges 5 ingredienser.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g gær
  • 5 dl vand
  • 750 g mel
  • 2 1/2 spsk olie
  • 1 1/2 spsk salt
Når franskbrødet bages på bagestålet hjælper det hævningen og giver en flot krumme
Franskbrød på bagestål

Fantastisk franskbrød bagt på bagestål, så det får den lækreste kombination af sprød skorpe og ultra blød og luftig krumme.

Smugkig på ingredienser
  • 8 g gær
  • 1 dl vand
  • 2 dl sødmælk
  • 50 g naturel yoghurt
  • 450 g mel
  • 10 g salt
  • 10 g sukker
  • 30 g smør (stuetemperatur)
  • 2 spsk sødmælk (til pensling)
  • evt. lidt birkesfrø
  • 2 dl vand (kogende, til bagning af brødet)
Super godt brød med rugmel og havregryn samt solsikkekerner, der tilføjer lidt knas.
Godt brød med rugmel og havregryn

Super godt brød med rugmel og havregryn, der giver en let grov krumme og et herligt bid.

Smugkig på ingredienser
  • 1/4 pk gær
  • 7 dl vand (lunkent)
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 2 1/2 tsk salt
  • 250 g rugmel
  • 600 g hvedemel
  • 100 g havregryn (fintvalsede)
  • 50 g hørfrø
  • 100 g solsikkekerner
  • lidt fedtstof
Den gyldne skorpe får mundvandet til at løbe.
Brød til suppe

Der er ikke noget bedre end at få et stykke friskt hjemmebagt brød til suppe. Her får du opskriften på et luftigt madbrød, hvor du selv kan vælge, om du vil have ost ovenpå.

Smugkig på ingredienser
  • 1 1/2 dl vand (koldt)
  • 1 1/2 dl mælk (koldt)
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 100 g fuldkornshvedemel (groft)
  • 300 g hvedemel
  • 2 spsk mælk
  • 100 g revet ost (f.eks. cheddar eller mozzarella)
  • 2 spsk tørret timian eller oregano eller rosmarin
  • groft salt (gerne havsalt)
Fladbrød med sesam, der steges på panden.
Fladbrød på pande med sesamfrø

Lækre fladbrød med sesamfrø, der steges på en tør pande. Brødene er vildt nemme og hurtige at lave, da de hverken skal hæve eller hvile, inden de rulles ud og steges.

Smugkig på ingredienser
  • 150 g creme fraiche (eller græsk yoghurt)
  • 180 g hvedemel
  • 25 g sesamfrø
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk olie
Luftigt hjemmelavet foccacia med tomat og fetaost
Foccacia med tomat og feta

Fantastisk hjemmelavet foccacia med tomat og fetaost, som udgør en utroligt god smagskombination. Opskriften er rigtig nem at følge, og der er til mange mennesker.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g gær
  • 9 dl vand
  • ca. 18 dl hvedemel
  • 1 knsp sukker
  • 1 knsp salt
  • 5 spsk olivenolie
  • ca. 10 cherrytomater (små)
  • feta
  • olivenolie
  • flagesalt
Lækkert hjemmebagt gulerodsbrød med grahamsmel
Gulerodsbrød

Dejligt saftigt gulerodsbrød, der er nemt at lave og indeholder både revet gulerod og grahamsmel. Brødet bages i en brødform, så det bliver rigtig flot.

Smugkig på ingredienser
  • 6 gulerødder
  • 30 g gær
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk honning
  • 2 spsk olie
  • 3 dl vand
  • 150 g grahamsmel eller anden grov mel
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg (til pensling)
Gulerodsbrødet får en super sprød skorpe.
Gulerodsbrød med solsikkekerner

Super godt gulerodsbrød med solsikkekerner, som giver en herlig struktur. Brødet er nemt at lave, dejligt luftig, og så har det en fantastisk sprød skorpe.

Smugkig på ingredienser
  • 25 g smør
  • 3 1/2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk honning
  • 100 g gulerødder (revet)
  • 1 dl solsikkekerner
  • 350 g hvedemel
  • 100 g ølandshvedemel (eller andet groft mel)
  • 1 1/2 tsk salt
  • mælk til pensling
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. Næste »
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2022