Chokoladekage med valnødder og pistacienødder

Fabelagtig chokoladekage spækket med delikate valnødder og pistacienødder, som tilføjer lidt lækkert knas til den intense kage. Kagen bliver kun bedre af at stå i køleskabet natten over, og den kan også sagtens fryses.

starstarstarstarstar_half
4,5  –  2 stemmer  –  Stem her
Til 1 bradepande
  • 285 g smør
  • 250 g chokolade
  • 350 g sukker
  • 5 æg
  • 175 g mel
  • 65 g kakaopulver
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 150 g valnødder
  • 50 g pistacienødder

Smelt smør, chokolade og sukker sammen i en skål over vandbad. Lad blandingen køle ned, til den kun er lunken. Pisk æggene let sammen, og rør dem i den afkølede chokolademasse.

Bland mel, kakao, bagepulver og salt, og sigt det i dejen.

Hak valnødder og pistacienødder groft, og rør dem i dejen.

Kom dejen op i en bradepande (ca. 20x30 cm) beklædt med bagepapir, og bag den ved 180 grader i 40-45 minutter. Der må gerne hænge en lille smule dej ved, når du stikker en tandstik i for at tjekke, om chokoladekagen er færdig.

Indsendt af
d.
16.07.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
16.07.15.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem