Chokoladelagkage med appelsin

Denne helt sublime chokoladelagkage kombinerer chokolade og appelsin. Kombinationen er utroligt harmonisk, da de friske noter fra appelsinen spiller perfekt sammen med den intense chokoladecreme.

Til 1 stk

Chokoladecreme

  • 4 blade husblas
  • 160 g mørk chokolade (ca. 50 % kakao)
  • 5 dl piskefløde

Lagkagebunde

  • 150 g sukker
  • 4 æg
  • 100 g mel
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1 1/2 tsk bagepulver

Derudover

  • 3 spsk Grand Marnier (kan erstattes af appelsinsaft)
  • 300 g appelsinmarmelade
  • 1 økologisk appelsin
  • 100 g flormelis
  • 1 spsk kakaopulver
  • vand (kogende)

Chokoladecreme:
Læg husblas i blød i koldt vand. Hak chokoladen fint.

Kom piskefløden i en gryde, og varm den op til lige under kogepunktet. Hæld den over den hakkede chokolade, og rør roligt rundt, til den er smeltet. Klem det meste af væden fra husblassen, og rør den ud i chokoladecremen.

Dæk chokoladecremen med husholdningsfilm, der kommer helt ned og rør ved cremen, og sæt den på køl natten over.

Lagkagebunde:
Pisk sukker og æg sammen til en lys og luftig masse. Sigt mel, kakao og bagepulver i, og vend dejen forsigtigt rundt, til den er ensartet.

Hæld den op i en springform på 24 cm i diameter foret med bagepapir, og bag den i 30 minutter ved 180 grader. Lad den køle helt af. Tag den ud af formen, og flæk den i tre bunde.

Samling af kagen:
Pisk den helt afkølede chokoladecreme let med et piskeris, til den begynder at blive stiv. Pisk endelig ikke for lang tid, da cremen så har tendens til at skille. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med en stjernetylle for enden.

Læg en lagkagebund nederst på kagefadet. Stænk bunden med lidt Grand Marnier, og smør et tyndt lag appelsinmarmelade på. Sprøjt 1/3 af chokoladecremen på, og kom en lagkagebund ovenpå. Gør det samme med næste lag, så du har 1/3 af chokoladecremen tilovers, når lagkagen er samlet.

Bland flormelis, kakao og vand, til du har en kakaoglasur. Smør den forsigtigt ud på toppen af chokoladelagkagen. Sæt rosetter af den sidste mængde chokoladecreme på toppen.

Vask og tør den økologiske appelsin, og skær den i skiver. Skær disse i kvarte, og brug dem til at pynte chokoladerosetterne.

Opbevar lagkagen på køl, til den skal serveres.

Tip:
Hvis du ikke har tålmodighed eller overskud til at lave lagkagebundende selv, kan du også sagtens bruge dem, man kan købe i supermarkedet.

Indsendt af
d.
27.03.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
27.03.17.
Kategori: