Rutebilslagkage med chokolade

I denne rutebilslagkage med chokoladestykker går ’nemt’ og ’lækkert’ hånd i hånd. De få ingredienser skal blot blandes sammen, og så har du en overdådig lagkage fyldt med chokolade. Hvis du laver lagkagen dagen inden, bliver den ekstra lækker og cremet.

4,8  –  29 stemmer  –  Stem her
  • Et stykke lagekage klar til servering.
  • Den flotte rutebilslagkage med chokoladestykker.
Til 1 stk
  • 1/2 l fløde
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1 pk rutebiler (225 g)
  • 100 g mørk chokolade
  • 3 stk chokolade lagkagebunde (denne opskrift eller færdigkøbte)

Pisk fløden til flødeskum, og kom så kakaoen i. Kom rutebilerne i en plasticpose, og knus dem med en kagerulle. Rør de knuste rutebiler i flødeskummen. Hak chokoladen, og kom halvdelen i flødeskummen.

Læg den første lagkagebund på et fad, og fordel 1/3 af fyldet på bunden. Læg så den næste bund ovenpå, og gør det samme igen. Læg nu den sidste bund på, og smør resten af flødeskummen ud over hele lagkagen, så den bliver helt dækket. Drys resten af den hakkede chokolade ud over rutebilslagkagen.

Tip: Lav den evt. dagen i forvejen, så den når at sætte sig og blive ekstra lækker og blød.

Se også:
Denne mega lækre Maltesers-kage - den er altid et kæmpe hit.

Tip til at gøre kagen ekstra lækker

Det er rigtig lækkert at tilføje lidt frugt eller marmelade til rutebilslagkagen, så den får et friskt pift. Her passer især hindbær, banan, ananas og abrikos rigtig godt.

Skal der ekstra knald på chokoladesmagen, kan man tilføje lidt Nutella til lagkagen. Men så er den altså slet ikke til at holde fingrene fra.

Næringsindhold

pr. 100 grampr. stykkehele portionen
Kalorier379 kcal352 kcal4221 kcal
Kulhydrat38 g36 g428 g
Protein4 g4 g44 g
Fedt23 g21 g256 g


Næringsberegningen pr. stykke tager udgangspunkt i at rutebilslagkagen skæres i 12 stykker, men det afhænger naturligvis af hvor store stykker man skærer.

Indsendt af
d.
16.06.15.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem