Citronmuffins med glasur

Disse lækre citronmuffins med glasur har en dejlig frisk og sød smag samt en perfekt blød og svampet krumme. Der er garanti for løbende mundvand. Mums!

  • Der er både citron i muffinsene og glasuren. Så bliver det ikke bedre.
  • Hvis livet giver dig citroner, så bag disse lækre muffins ;)
  • Lækre citronmuffins, der er et hit til den søde tand.

Til 16 stk

Glasur

Kom æg og sukker i en skål, og pisk det godt sammen, til det er en lys og luftig masse. Smelt smørret i en gryde eller mikrobølgeovn, og lad det køle lidt af.

Pres saften fra de to citroner, og riv skallen fra en enkelt citron. Pisk citronsaft og –skal i æggemassen sammen med det smeltede smør.

Kom mel, bagepulver, vaniljepulver og salt i en skål, og si det i æggemassen lidt ad gangen. Rør det forsigtigt sammen. Rør til sidst mælken forsigtigt i.

Fordel dejen i muffinsforme, og bag dem i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovnvarme i ca. 15 minutter. Lad citronmuffinsene køle helt af, inden du kommer glasur på.

Glasur:
Kom flormelis i en skål. Pres saften fra citronen, og riv skallen. Gem citronskallen til pynt. Hæld citronsaften i skålen med flormelis sammen med en lille smule kogende vand. Rør rundt, til du får en tyk glasur. Justér evt. med ekstra flormelis eller væske.

Kom en klat glasur på hver muffin, og drys lidt citronskal på toppen.

Indsendt af
d.
26.04.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.