Daim is med kondenseret mælk
Der skal kun bruges 3 ingredienser til den her mega lækre Daim is med kondenseret mælk, og den kan laves helt uden ismaskine.
Ingredienser
til 6 personer- 400 g kondenseret mælk
- 5 dl piskefløde
- ca. 150 g Daim
Sådan laver du Daim is med kondenseret mælk
Hak Daim-chokoladen.
Kom piskefløde og kondenseret mælk i en skål. Pisk det til en tyk creme. Konsistensen skal være lidt ligesom letpisket flødeskum og tyk nok til at Daim stykkerne ikke falder til bunds.
Vend ca. ⅔ af Daim-stykkerne i cremen.
Hæld cremen i en fryseegnet bøtte/form. Drys med resten af den hakkede Daim på toppen.
Sæt låg på bøtten og sæt den i fryseren i minimum 4 timer. Det er ikke nødvendigt at røre i den under indfrysningen.
Jeg kan også anbefale den her:Nem dessert med kondenseret mælk
Skal der ikke glukosesirup i?
I nogle opskrifter på hjemmelavet is tilsættes der glukosesirup for at gøre isen mere cremet, men det er ikke nødvendigt i denne opskrift. Jeg har prøvet at lave isen både med og uden glukosesirup, og jeg synes ikke der var nogen forskel (det synes mine gæster heller ikke). Så der er ingen grund til at putte glukosesirup i.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det svenske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Frysetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for is med Daim og kondenseret mælk
pr. 100 gram | pr. person | total | |
---|---|---|---|
Kalorier | 368 kcal | 660 kcal | 3959 kcal |
Kulhydrat | 30 g | 54 g | 325 g |
Protein | 4 g | 8 g | 46 g |
Fedt | 26 g | 47 g | 282 g |