Dressing til spidskålssalat

Virkelig god dressing til spidskålssalat, der kan laves både som en lækker creme fraiche dressing og som en frisk honning-sennepsdressing. Så kan du selv vælge lige præcis den smagsvariant, du bedst kan lide.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • De to dejlige udgaver af dressingen, der begge er helt formidabel at servere til en spidskålssalat
Til 4 personer
  • Enten 4 spsk olivenolie
  • eller 300 g creme fraiche
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 bdt purløg
  • salt
  • peber

Rør sennep, honning og citronsaft sammen.

Rør dernæst creme fraiche i , hvis du vil have en creme fraiche baseret dressing. Hvis du vil have en oliebaseret dressing, skal du piske olien i sennepsblandingen lidt ad gangen.

Skyl purløg, og hak det helt fint. Rør det i dressingen, og smag til med salt og peber, inden du serverer den til en frisk spidskålssalat.

Obs! Laver du den oliebaserede sennepsdressing, får du en mindre mængde dressing, men den er også mere kraftig i smagen, så man skal ikke bruge nær så meget af den som af creme fraiche varianten. Det giver ca. 2 spsk dressing per person, men vil du gerne have mere, kan du sagtens fordoble mængderne.

Indsendt af
d.
17.11.21.
Kategori:

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:

Næringsindhold for den oliebaserede sennepsdressing

pr. personhele portionen
Kalorier149 kcal597 kcal
Kulhydrat5 g20 g
Protein1 g3 g
Fedt14 g56 g


Næringsindhold for creme fraiche dressingen

pr. personhele portionen
Kalorier169 kcal678 kcal
Kulhydrat7 g29 g
Protein3 g11 g
Fedt14 g56 g
Hvor mange stjerner giver du?
Stem