Gulerodsbrød

Denne opskrift er dejlig nem, og du får et lækkert hjemmebagt gulerodsbrød med grahamsmel, der ser virkelig flot ud, fordi det bages i en brødform. Gulerødderne giver både en fin farve og en saftig krumme.

starstarstarstarstar_half
4,5  –  2 stemmer  –  Stem her
Til 1 stk
  • 6 gulerødder
  • 30 g gær
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk honning
  • 2 spsk olie
  • 3 dl vand
  • 150 g grahamsmel eller anden grov mel
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg (til pensling)

Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.

Kom gær, salt, honning, olie og vand i en skål, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt revet gulerod sammen med grahamsmelet, og rør det sammen. Tilsæt til sidst hvedemelet lidt ad gangen. Dejen skal være fugtig.

Kom dejen i en smurt brødform med en størrelse på ca. 13 x 25 cm. Lad brødet hæve i 45 minutter under et viskestykke.

Pensl overfladen af brødet med sammenpisket æg, og bag det nederst i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Tag herefter brødet ud af formen, og bag det i yderligere 20 minutter.

Bonusinfo:
Brødet er lavet i hånden. Hvis du vælger at lave det på en røremaskine, skal der eventuelt anvendes en anden mængde mel.

Indsendt af
d.
02.09.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
02.09.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem