Jordbær dessert i glas
Nem jordbær dessert i glas med kun 5 ingredienser. Den smager virkelig af sommer og tager kun 15 minutter at lave.
Ingredienser
til 3 personer- 2 1⁄2 dl piskefløde
- 4 spsk kakaopulver
- 50 g flormelis
- 300 g jordbær
- 50 g makroner
Start med at lave cremen
Pisk fløden til flødeskum. Tilsæt kakao og flormelis og vend det sammen med en dejskraber.
Gør jordbær og makroner klar
Skyl jordbærrene og fjern den grønne stilk. Skær jordbærrene i mundrette stykker (gem evt. nogle jordbær til pynt på glassenes kant, som vist på billedet). Knus makronerne groft.
Anret desserten i glas
Kom lidt knuste makroner i hvert glas, dernæst et lag creme og så nogle jordbær. Fortsæt på denne måde til der ikke er flere ingredienser tilbage.
Servér jordbær-desserten med det samme.
Jeg kan også anbefale den her hurtige dessert i glas.
Kan den laves i forvejen?
Man kan godt knuse makronerne og lave cremen dagen før, men jeg ville vente med at skære jordbærrene og "samle" desserten til maks. et par timer inden servering, for ellers bliver makronerne bare bløde og jordbærrene bliver slatne.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Sværhedsgrad: Nem
Næringsindhold for jordbær dessert i glas
pr. 100 gram | pr. person | total | |
---|---|---|---|
Kalorier | 231 kcal | 532 kcal | 1596 kcal |
Kulhydrat | 18 g | 42 g | 126 g |
Protein | 2 g | 6 g | 17 g |
Fedt | 16 g | 37 g | 112 g |
- Publiceret d.
- 12.05.25.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Dessert ›
- Desserter med frugt ›
- Desserter med jordbær