Jordbærsuppe

Jordbær og suppe er muligvis ikke de to ord du oftest sætter sammen. Denne røde skønhed giver dig god grund til at begynde på det. Ekstra hot bliver den serveret med kølig vaniljeis. Ideel til en gæstemiddag, hvor du vil overraske.

3,3  –  3 stemmer  –  Stem her
  • Jordbærsuppe med friske jordbær, en klat vaniljeis og myntestrimler på toppen.
  • Suppen efter den er blevet blendet i gryden.
  • Jordbærsuppen helt tæt på.
Til 5 personer

Selve jordbærsuppen

  • 600 g jordbær (frosne eller friske)
  • 75 g sukker
  • 3 dl vand
  • 1 1/2 spsk ingefær
  • saften fra 1/2 limefrugt

Topping

  • 400 g friske jordbær
  • vaniljeis
  • frisk mynte

Kom jordbær, sukker og vand i en gryde og bring det i kog.

Imens jordbærsuppen simrer skæres de friske jordbær i skiver, og kommes i en skål. Den friske mynte hakkes groft.

Skræl ingefæren og hak den fint. Kom det i gryden sammen med limesaft. Når bærrene i gryden er helt udkogte/bløde blendes suppen.

Servér den varme jordbærsuppe med kold vaniljeis, friske jordbærskiver og hakket mynte.

Indsendt af
d.
25.06.13.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem