Kartofler og gulerødder i airfryer
Det er nemt at lave sprøde kartofler og gulerødder i airfryer'en, og det tager kun 30 minutter.
Ingredienser
til 2 personer- 500 g kartofler
- 300 g gulerødder
- 1 1⁄2 spsk olie
- salt
- peber
Start med kartoflerne
Kartofler skal have lidt længere tid i airfryer'en end gulerødderne, så start med at skrælle kartoflerne. Skær dem i både eller mundrette stykker. Vend dem med ⅔ af olien, så olien bliver godt fordelt. Krydr med salt og peber.
Kom kartoflerne i airfryer-kurven og bag dem i 8 minutter ved 180 grader.
Gør gulerødderne klar
Skræl gulerødderne og flæk dem på langs. Hvis de er store kan du evt. skære dem i mindre stykker. Vend dem med resten af olien og drys med salt og peber.
Ryst airfryer-kurven lidt så kartoflerne vendes. Kom gulerødderne i og bag yderligere 12-15 minutter.
Tilberedningstiden kan afhænge meget af, hvor godt din airfryer varmer og hvor fyldt kurven er, så hold godt øje med kartoflerne og gulerødderne de sidste par minutter. Hvis de ikke er færdige giver du dem bare et par minutter mere.
Jeg kan også anbefale at prøve den her:Bagt blomkål i airfryer
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor lang tid tager det:
Næringsindhold for kartofler og gulerødder i airfryer
pr. person | total | |
---|---|---|
Kalorier | 343 kcal | 685 kcal |
Kulhydrat | 49 g | 98 g |
Protein | 6 g | 12 g |
Fedt | 11 g | 23 g |