Macarons med mynte

Macarons er især blevet populære blandt danskere i løbet af de seneste år. Det er der gode grunde til. Fra første øjekast er de farverige, appetitvækkende og utroligt dekorative på dessert- eller kaffebordet. De findes i et hav af varianter, denne er en klassiker, hvor sødmen suppleres med en liflig myntearoma.

Ingredienser

Fyld

Fyldet:

Lav fyldet i god tid (gerne dagen før), da det skal trække nogle timer i køleskabet.

Fyldet laves på følgende måde: Kom fløde og chokolade i en gryde og smelt ved lav varme. Kom blandingen i en bøtte eller skål og stil den i køleskabet.

Dejen:

Kom mandlerne i en skål og tilsæt det kogende vand. Smut mandlerne når vandet er kølet lidt af.

Kom mandlerne i en blender og blend til fint "mandelmel". Tilsæt flormelis og blend igen.

Kom æggehviderne i en skål og pisk dem lidt. Kom sukker i - lidt af gangen - og pisk imens. Pisk i yderligere 10 minutter.

Vend forsigtigt mandelblandingen i æggemassen. Tilsæt lidt grøn farve og pebermynteessensen. Vend forsigtigt igen.

Fyld massen i en sprøjtepose eller en frysepose, hvor der klippes et lille hul i hjørnet. Sprøjt massen ud i små cirkler af 4-5 cm på en bageplade med bagepapir og lad dem trække i en time.

Tag fyldet ud og rør lidt i det. Bag kagerne ved 140 graden i små 30 minutter.

Kom mynte-fyldet på halvdelen af kagerne og sæt dem sammen med den anden halvdel. Kagerne kan opbevares i køleskabet i en lufttæt bøtte.

Indsendt af
d.
18.02.13.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.