Æblemuffins med lakrids

Æble og lakrids er nok ikke de to ting, du først ville forbinde med hinanden. Ikke desto mindre går de virkelig godt sammen; i disse æblemuffins udgør lakridssmagen et fint modspil til marcipanens og æblernes varme sødme.

Til 12 stk
  • 110 g smør eller margarine
  • 225 g sukker
  • 3 æg
  • 175 g marcipan
  • 150 g hvedemel
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk lakridspulver
  • 2 æbler (store)

Smelt smør eller margarine.

Pisk æg og sukker godt sammen.
Riv marcipanen i æggemassen og pisk det godt sammen.

Tilsæt smørret og pisk igen.

Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i og rør det sammen med en grydeske.

Skræl æblerne, fjern kernehus og skær dem i små stykker.
Vend æblestykkerne i lakridspulveret og kom dem i dejen. Rør forsigtigt rundt.

Kom dejen i muffinsforme – gerne den slags der ikke skal smøres.

Bag de lækre æblemuffins med lakrids ved 180 grader i ca. 25 minutter.

Indsendt af
d.
30.09.13.
Kategori:
Indsendt af
d.
30.09.13.
Kategori: