Nem tomatsuppe

Den her nemme tomatsuppe laves af bagte tomater, der gør den ekstra velsmagende og sødlig. Servér f.eks. suppen med sprøde rugbrødscroutoner og en klat creme fraiche.

  • Sødmefuld og velsmagende tomatsuppe med bagte tomater.
  • Tomater, løg, hvidløg og krydderier bages i ovnen, så de får ekstra meget smag.
  • Den flotte, røde suppe smager vanvittigt godt.

Til 2 personer

Forslag til tilbehør: rugbrødscroutoner

Serveringsforslag

Fedtfattig

Placér tomaterne i et fad – lad stilkene sidde på, hvis du bruger tomater på stilk. Pil rødløg og hvidløg, og skær dem ud i store stykker. Fordel løg og hvidløg imellem tomaterne. Hæld olie henover, og drys med timian og sukker. Bag tomaterne ved 160 grader i 1 time – du kan godt bage dem kortere tid, men så skal du øge ovnvarmen.

Fjern stilkene fra tomaterne, og hæld al fadets indhold op i en blender – du kan også bruge en stavblender, så skal du blot hældet indholdet op i en gryde. Blend suppen grundigt, så der ikke er klumper i. Rør creme fraiche i, og smag til med salt og peber. Servér suppen med det samme, eller varm den igennem i en gryde.

Forslag til nemt tilbehør - rugbrødscroutoner:
Imens tomaterne er i ovnen, kan du lave rugbrødscroutoner til. Skær rugbrødet ud i små tern, og placér dem på en bradepande med bagepapir. Hæld olie henover, og drys med salt. Bag dem i ovnen de sidste 15 minutter af tomaternes bagetid. Lad croutonerne køle.

Servering:
Servér tomatsuppen med de sprøde rugbrødscroutoner, evt. en ekstra klat creme fraiche og frisk basilikum.

Tip:
Tomatsuppen kan også serveres kold som en gazpacho.

Indsendt af
d.
06.07.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.