Tomatsuppe med æg

Herlig tomatsuppe, der serveres med hårdkogte æg, som sørger for lidt ekstra fylde. Derudover er retten virkelig hurtig at lave, så den passer perfekt ind i en travl hverdag.

Til 5 personer
  • lidt olivenolie
  • 2 rødløg (store)
  • 3 fed hvidløg
  • 1400 g tomatpassata
  • 7 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 tsk sukker
  • evt. 1 spsk pesto
  • salt
  • chilipulver (kan undlades)
  • 10 æg
  • evt. frisk basilikum (til pynt)

Hæld lidt olivenolie op i en stor gryde. Hak rødløg fint, og svits dem i olivenolien ved middel varme. Pres hvidløg, og tilsæt det i gryden, når løgene er blanke.

Tilsæt tomatpassata, vand, bouillonterning og sukker. Lad suppen simre i ca. 15 minutter. Rør pestoen i, hvis du ønsker at bruge det. Smag til med salt og evt. lidt chilipulver.

Kog i mellemtiden æggene i ca. 10 minutter. Lad dem køle lidt af, pil dem, og del dem så i kvarte.

Servér tomatsuppen med de hårdkogte æg og evt. lidt pesto.

Tip:
Vil du have en helt glat tomatsuppe, kan du blende den med en stavblender inden servering.

Indsendt af
d.
31.01.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
31.01.17.
Kategori: