Salat med grillet gedeost

Når gedeosten grilles, bliver den lidt mindre skarp og mere mild i smagen. Honningen giver et lækkert og sødt modspil til osten. Endnu bedre bliver det kun med de friske grøntsager og den velafbalancerede dressing.

Til 2 personer
  • 1 rulle gedeost (ca. 150 g.)
  • 4 skiver brød (store) eller 8 små
  • flydende honning

Salat

  • grøn salat (f.eks. hovedsalat eller rucola)
  • 2 pærer
  • 11 cherrytomater
  • 1 dl valnødder
  • 1 1/2 skalotteløg

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk eddike
  • ca. 1 1/2 tsk dijonsennep
  • salt
  • peber

Skær osten i tykke skiver og fordel dem ud på brødskiverne. Evt. kan du dele brødskiverne i to inden osten lægges på.

Placer brødet med osten på en rist midt i ovnen og grill det indtil osten er begyndt at smelte og har taget lidt farve. Tag derpå brødet ud af ovnen.

Vask salaten og riv den i mindre stykker. Skær pærerne i aflange stykker og del tomaterne i to. Rist valnødderne på en tør pande i nogle minutter. Del imens skalotteløgene i to og skær dem i skiver. Bland salat, pærer, tomater, valnødder og løg.

Bland olivenolie, eddike, sennep, salt og peber til en dressing. Juster mængden af sennep, salt og peber efter smag. Bland dressingen i salaten.

Anret salaten på tallerkener og læg en eller flere skiver brød med gedeost ovenpå. Stænk godt med honning over hver af skiverne og retten er klar til servering.

Indsendt af
d.
19.04.14.
Kategori:
Indsendt af
d.
19.04.14.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem