Salat med bolsjebeder

Bolsjebeder ligner med deres fine røde og hvide striber, ja, bolsjer og formentlig er de stamfader til rødbeden. I salat er de helt fænomenalt dekorative og denne vil lyse op på ethvert middagsbord.

Til 3 personer
  • 1 bolsjebede (rå eller syltet)
  • 5 blommer
  • 1 potte persille
  • 50 g feta

Dressing

  • 3 spsk honning
  • 3 spsk sennep
  • saften af 1/2 citron
  • 1 dl rapsolie
  • salt
  • peber

Hvis der bruges rå bolsjebede, så skrælles denne og skæres i tynde skiver (brug evt. et mandolinjern eller en kartoffelskræller). Jeg brugte syltede bolsjebeder - se opskrift her.

Halvér blommerne, fjern stenene og skær dem i mindre stykker. Pluk persillen i små buketter.

Anret bolsjebeder, blommer og persille i et fad eller en skål. Smuldr feta over salaten.

Dressing:
Rør honning, sennep og citronsaft sammen. Rør olien i lidt af gangen.
Smag til med salt og peber.

Servér f.eks. salaten til svinemørbrad med parmaskinke.

Indsendt af
d.
18.09.13.
Kategori:
Indsendt af
d.
18.09.13.
Kategori: