Svensk pølseret med grøntsager

Der er nu ikke noget som en god omgang svensk pølseret med cremet paprikasovs. I denne version er der tilsat lidt ekstra grøntsager, så man får flere fibre, men det smager stadig fuldstændig som den originale udgave. Alt i alt en ren win-win situation.

Til 3 personer
  • 200 g pølser
  • 25 g smør
  • 1 spsk olie
  • 2 peberfrugter
  • 1 porre
  • 1/4 spidskål
  • 800 g kartofler
  • 2 1/2 spsk paprika
  • 170 g tomatpuré
  • 3 dl mælk
  • 2 1/2 dl fløde
  • salt
  • peber
  • 2 bdt purløg (til servering)

Skær pølserne i mundrette stykker, og brun dem af i smør og olie ved middel varme.

Skyl peberfrugter, og skær dem i tern. Rens porren grundigt, og snit den i tynde ringe. Skyl spidskål, og snit det fint - husk at fjerne den hårde stok i midten. Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker.

Kom alle grøntsagerne samt paprika og tomatpuré op til pølserne, og steg det yderligere et par minutter.

Tilsæt mælk og fløde, og krydr med salt og peber. Bring det i kog, og lad det simre 30-40 minutter, til kartoflerne er møre, og saucen er tyknet.

Snit purløg fint, og servér det til retten.

Indsendt af
d.
29.08.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
29.08.19.
Kategori: