Grundopskrift på brød eller boller

En basisopskrift der kan blive til brød eller boller.

Ingredienser

Gæren udrøres i lunken vand, og de øvrige ingredienser tilsættes - hold lidt af melet tilbage.

Dejen æltes godt (ca 200 tag). Hæver et
lunt sted til dobbelt størrelse (45-60 min) tildækket. Tryk luften ud af dejen og form den til 2 brød eller 21 boller. Efterhæver i ca 30 min.

Kan pensles med sammenpisket æg, surmælksprodukt eller kaffe.

Bages ved 200 grader i ca. 30-45 min. for brød og ca. 15 min for boller. Brød i form skal bage 5-10 min længere end brød uden form.

Halvdelen af melet kan være groft fx rugmel, grahamsmel og fuldkornhvedemel. Der kan tilsættes hakkede nødder, sesamfrø, hørfrø, udblødte hvedekerner eller rugkerner m.m.

Indsendt af
d.
05.07.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.