Hurtigt grydebrød

Det her grydebrød er både virkelig nemt og hurtigt at lave. Dejen skal nemlig ikke koldhæves, så brødet kan være klar på bare 4 timer. Det får den skønneste sprøde skorpe, en ultraluftig krumme og et smukt mønster på toppen, så det ligner brød fra bageren.

  • Det lækreste grydebrød, der ikke skal hæve i mere end 3 timer
  • Grydebrødet er hurtigt at lave, og det er uden surdej
  • Det får en fantastisk sprød skorpe og den lækreste luftige krumme

Til 1 stk

Bland mel og salt i en skål. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt det til melet. Bland dejen godt med hænderne, så den er nogenlunde ensartet. Dæk den til, og lad den hæve en times tid.

Fold siderne af dejen ind mod midten et par gange, og dæk igen dejen til. Lad den hæve i yderligere en times tid.

Flyt den hævede dej ud på en meldrysset bordplade, og form den til et brød. Drys et rent viskestykke godt med mel, og kom det op i en skål. Drys også brødet med lidt mel, og kom det op i skålen med samlingen nederst, så overfladen er glat.

Sæt ovnen på 230 grader, og stil en støbejernsgryde i ovnen. Lad den varme helt igennem i 45-60 minutter, og lad dejen hæve imens.

Overfør dejen til gryden, så samlingen fra tidligere er øverst, og sæt låget på. Kom gryden tilbage i ovnen, og bag brødet i 25 minutter. Fjern derefter låget, og lad det bage yderligere 10-15 minutter uden låg.

Lad grydebrødet køle lidt af, før du skærer i det.

Indsendt af
d.
25.02.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.