Aubergine-kaviar

Delikat aubergine-kaviar, som minder meget om baba ganoush. Bagt aubergine giver naturligt dippen en god grundsmag, som smukt suppleres med hvidløg, syrlig citron og tahin, en smagssammensætning som også kendes fra hummus.

  • God som dip til snacks eller tilbehør til kødretter og tærter.
Ingredienser
  • 2 auberginer
  • 1 tsk spidskommen
  • saften fra 1/2 citron
  • 1 dl tahin (tahini) eller creme fraiche
  • 3 fed hvidløg (finthakkede)
  • grønne oliven
  • evt. bredbladet persille

Prik auberginerne med en gaffel og læg dem i ovnen på 180 grader i ca. 1 time. Tag auberginerne ud og lad dem køle af. Når de er afkølet, pilles skindet af og toppene skæres fra.

Miks alle ingredienser (inkl. auberginerne) til en fin masse i en foodprocessor eller med en stavmikser.

Smag til med salt og dekorer med oliven og bredbladet persille.

Publiceret d.
28.10.04.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem