Burgerboller med grahamsmel

Hjemmelavede burgerboller smager bare SÅ meget bedre end de færdigkøbte. Denne opskrift er endda med grahamsmel, så de bliver sundere og mætter mere.

starstarstarstarstar_border
4,0  –  1 stemmer  –  Stem her
Til 8 stk
  • 50 g gær
  • 4 dl vand (lunkent)
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl hvedemel
  • 1 spsk olie (smagsneutral)
  • 5 dl grahamsmel
  • sesamfrø (til drys)

Til pensling

  • vand (eller mælk)

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt sukker og salt.

Tilsæt næsten alt melet og ælt godt. Ælt resten af melet i lidt efter lidt, til du har en fast og fin dej. Dejen må gerne klistre en smule.

Del dejen i det ønskede antal boller, og form hvert stykke dej til runde boller. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg et viskestykke over, og lad dem hæve i ca. 20 minutter.

Tryk bollerne flade, til de er ca. 1 cm tykke. Dette gøres let ved at lægge et stykke bagepapir over bollerne, og presse ned med en anden bageplade.

Lad burgerbollerne efterhæve i 30 minutter.

Pensl bollerne med vand eller mælk, og drys lidt sesamfrø ovenpå. Bag dem ved 210 grader i ca. 15 minutter.

Indsendt af
d.
03.01.05.
Kategori:
Indsendt af
d.
03.01.05.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem