Havregrynsboller

Nem opskrift på havregrynsboller med et lille strejf af honning.

Gå til: IngredienserFremgangsmådeNæringsindholdSådan kan du også bruge dine havregryn

starstarstarstarstar_half
4,3  –  4 stemmer  –  Stem her
Til 14 stk
  • 50 g gær
  • ca. 7 dl vand (lunkent)
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 350 g havregryn
  • ca. 500 g hvedemel

Kom gær og vand i en stor skål og rør, til gæren er opløst.

Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen.

Ælt dejen og tilsæt lidt ekstra mel hvis det er nødvendig, den skal være fugtig, men ikke klistret.

Form dejen til boller sæt dem på en bageplade belagt med bagepapir. Lad dem hæve 1 time.

Bag havregrynsboller midt i ovnen i 20-25 minutter ved 220 grader (varmluft 200 grader).

Foretrækker du boller, der er lidt grovere i det, kan du bage disse lækre gulerodsboller med havregryn.

Indsendt af
d.
12.08.10.
Kategori:

Kan man erstatte hvedemelet med groft mel?

Da hvedemel har et højere glutenindhold end grovere meltyper, kan man ikke erstatte al hvedemelet med groft mel, da det vil give flade, kedelige og tørre boller.

Jeg vil derfor ikke anbefale at erstatte mere end 75-100 gram af hvedemelet med fuldkornsmel.

Du finder en masse gode opskrifter på grovboller lige her.

Kan bollerne koldhæves?

Jeg har ikke selv prøvet at koldhæve disse havreboller, men jeg vil tro, at man sagtens kan reducere mængden af gær til 5-10 gram og lade dem hæve 8-12 timer i køleskabet.

Form derefter dejen til boller og lad dem efterhæve og bage som beskrevet i opskriften.

Alternativt kan du i stedet bage disse lækre koldhævede morgenboller.

Næringsindhold for havregrynsbollerne

pr. bollehele portionen
Kalorier226 kcal3161 kcal
Kulhydrat41 g574 g
Protein8 g106 g
Fedt2 g32 g
Indsendt af
d.
12.08.10.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem