Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Bolleopskrifter - Opskrifter på boller

Opskrifter på boller af alle slags. Skal du f.eks. bage grovboller, fødselsdagsboller eller chokoladeboller så har vi her samlet alle de bedste opskrifter.

  • Fastelavnsboller
    • Fyld til fastelavnsboller
  • Grovboller
  • Osteboller & Ostebrød
  • Gulerodsboller
  • Boller med havregryn
En let gylden morgenbolle.
Morgenboller - Lækre koldhævede morgenboller

Lækre morgenboller hvor dejen laves dagen i forvejen, så du kan stå op næste morgen og lave nybagte boller på ingen tid.

Smugkig på ingredienser
  • 25 g gær
  • 5 dl vand (koldt)
  • 1 dl trekornsblanding eller femkornsblanding
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g durummel
  • 400 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie eller mælk
Lækre teboller lige til at spise.
Boller med bagepulver

Virkelig gode og luftige boller, som er super nemme at lave. De er klar på kun 25 minutter, for de er bagt med bagepulver og skal ikke hæve.

Smugkig på ingredienser
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 50 g smør elller margarine
  • 1 1/2 dl vand
  • 1 æg
God krumme selvom grahamsbollerne er grove.
Grahamsboller

Lækre grahamsboller med en grov struktur og et dejligt bid, som både er nemme at lave og har et højt fiberindhold.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g gær
  • 1/2 l vand
  • 300 g grahamsmel
  • 1/2 tsk salt
  • 500 g hvedemel
Når man koldhæver surdejsbollerne får de den lækreste smag og en saftig krumme.
Nemme koldhævede surdejsboller (æltefrie)

De nemmeste surdejsboller, der er æltefrie og koldhæves i køleskabet, så du kan starte dagen med sprøde surdejsrundstykker.

Smugkig på ingredienser
  • 100 g surdej
  • 450 g vand (stuetemperatur)
  • 50 g havregryn
  • 50 g solsikkekerner
  • 25 g hørfrø eller sesamfrø
  • 100 g mel (groft)
  • 325 g hvedemel (gerne mel med højt proteinindhold, f.eks. manitobamel)
  • 10 g sukker
  • 10 g salt
  • 2 dl vand (kogende - til at lave damp i ovnen)
En hel kurv fuld af skønne friskbagte ciabattaboller
Ciabattaboller

Dejlige luftige ciabattaboller, der bliver koldhævede og dermed får den lækreste krumme. Bollerne bages ved høj varme, hvilket giver dem en dejlig sprød overflade.

Smugkig på ingredienser
  • 5 g gær (kan jeg bruge surdej?)
  • 5 dl vand
  • 1 1/2 tsk salt (fint)
  • 200 g durummel
  • 400 g hvedemel
Lækre solsikkeboller med et rustikt udseende.
Solsikkeboller

Luftige og lækre solsikkeboller, hvor du helt slipper for at have hænderne i dejen, da de bare skal klattes ud på et stykke bagepapir efter hævning. De rustikke boller får en skøn sprød skorpe.

Smugkig på ingredienser
  • 5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 30 g smør
  • 1 tsk salt
  • 100 g havregryn
  • 100 g solsikkekerner (plus ekstra til topping)
  • ca. 550 g hvedemel
  • mælk til pensling
Helt tæt på en havrebolle.
Havreboller

Ufatteligt luftige havreboller med havregryn (sjovt nok) og en hævning, som gør hele forskellen.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 25 g gær
  • 1/2 l vand (lunkent)
  • 2 spsk olie
  • 1/2 spsk salt
  • 150 g havregryn
  • 450 g mel (måske lidt mere hvis dejen er meget våd)
Annonce
Server f.eks. til børnefødselsdag eller til eftermiddagskaffen
Bløde bamseboller

Skøn opskrift på bløde bamseboller, der smager helt forrygende af kardemomme. De kan serveres med smør på til f.eks. børnefødselsdagen eller eftermiddagskaffen.

Smugkig på ingredienser
  • 4 1/2 dl mælk
  • 3/4 pk gær
  • 1 æg
  • ca. 750 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 140 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 110 g smør (stuetemperatur)
  • 1 æg (til pensling)
Bollerne er flotte med lidt drys af kerner eller havregryn på toppen.
Boller på bagestål - super luftige og sprøde

Helt fantastiske boller bagt på bagestål, så de bliver ekstra luftige og får en dejlig sprød skorpe. Og så tager det maks. 5 minutter at røre dejen sammen.

Smugkig på ingredienser
  • 450 g vand (koldt)
  • 8 g gær (kan jeg bruge surdej?)
  • 50 g havregryn
  • 25 g solsikkekerner eller græskarkerner
  • 25 g sesamfrø eller hørfrø
  • 100 g mel (groft)
  • 325 g hvedemel (gerne f.eks. manitobamel eller andet mel med højt proteinindhold)
  • 8 g sukker
  • 10 g salt
  • Evt. ekstra havregryn frø eller kerner til drys
  • 2 dl vand (kogende - til bagning af bollerne)
Her ses de lækre boller både indeni og udenpå
Ciabattaboller på bagestål

De bedste ciabattaboller, der bages på bagestål, så de bliver mega sprøde og super luftige.

Smugkig på ingredienser
  • 3 g gær (cirka på størrelse med en ært)
  • 200 g vand (koldt)
  • 250 g mel (f.eks. manitobamel eller andet mel med over 12% proteinindhold)
  • 3 g gær
  • 250 g vand (koldt)
  • 50 g durummel (plus ekstra til formning af ciabattabollerne)
  • 225 g mel (f.eks. manitobamel eller andet mel med over 12% proteinindhold)
  • 12 g salt
  • ca. 2 dl vand (kogende)
Der er så mange sunde gode ting i de lækre skyrboller, der er perfekt som morgenmad eller snack.
Skyrboller (ekstra nemme)

De lækreste sunde boller med skyr og havregryn, så de er smækfyldt med både protein og fibre.

Smugkig på ingredienser
  • 4 æg
  • 325 g skyr
  • 275 g havregryn
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 tsk salt
  • 25 g hørfrø (eller sesamfrø)
  • evt. 100 g gulerødder
  • evt. æg til pensling
  • evt. ekstra hørfrø eller sesamfrø til drys
De nybagte æbleboller
Æbleboller

Lækre æbleboller med en let og fin sødme. De revne æbler forhindrer bollerne i at blive tørre.

Smugkig på ingredienser
  • 2 æbler
  • 50 g gær
  • 1 spsk salt
  • 1/2 l vand
  • 2 spsk sirup
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • 600 g hvedemel
  • lidt mælk til pensling
Gyldne osteboller med ost både indeni og udenpå.
Osteboller

Ufatteligt luftige osteboller, hvor osten både giver en rund og dejlig smag indeni samt en sprød og lækker skorpe udenpå. Spis bollerne, som de er eller med pålæg.

Smugkig på ingredienser
  • 5 dl vand
  • 25 g gær
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 3 spsk olie
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 100 g revet ost
  • ca. 650 g hvedemel
  • 200 g ost
Lækre og luftige rødbedeboller med solsikkekerner.
Rødbedeboller

Der er fuld knald på farven i disse smukke og lækre rødbedeboller. Rødbederne skaber en dejlig sødlig smag i de luftige boller, mens solsikkekernerne tilføjer lidt knas.

Smugkig på ingredienser
  • 2 1/2 dl vand
  • 1 1/2 dl naturel yoghurt
  • 25 g gær
  • 175 g rødbeder (fintrevet)
  • 1 1/2 spsk honning
  • 75 g solsikkekerner
  • 150 g ølandshvedemel (eller andet groft mel)
  • 450 g hvedemel
  • 1 spsk salt
Super skønne pizzaboller med fyld.
Pizzaboller

Vildt lækre pizzaboller, der består af en blød og lækker bund, der smøres med tomatsauce og toppes med lækkert fyld af skinke, pepperoni og smeltet ost og minder meget om det lækre italienske focaccia-brød.

Smugkig på ingredienser
  • 6 dl vand (lunken)
  • 20 g gær
  • 1/2 dl olie
  • 1 tsk salt
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • ca. 750 g hvedemel (og lidt ekstra til æltning)
  • 1 ds flåede tomater
  • timian
  • basilikum
  • salt
  • peber
  • 200 g skinkestrimler
  • 100 g pepperoni
  • 240 g revet cheddarost
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. Næste »
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025