Græsk lammekølle

Opskrift på lammekølle som den tilberedes helt rigtigt i Grækenland. Smagen som mange turister prøver at genskabe når de kommer hjem og nu har mulighed for.

Til 4 personer
  • 1 1/2 kg lammekølle
  • 3 fed hvidløg skåret i kvarte
  • 3/4 dl citronsaft
  • 1 dl olie
  • 2 1/2 dl hønsebouillon
  • 1/4 tsk kanel
  • salt
  • peber
  • 2 tsk oregano
  • 7 kartofler (store)

Lav små lommer i lammekøllen og stik de kvarte hvidløgsfed heri. Læg kødet i en bradepande, hæld citronsaft, olie og bouillon over. Drys kødet med kanel, salt, peber og oregano. Sæt lammekøllen i en 200 grader varm ovn i ca. 45 min.

Imens skrælles kartoflerne og vendes i stegeskyen i bradepanden og der skrues ned til 180 grader.

Fortsæt stegningen i ca. 1½ time endnu - husk at vende stegen undervejs.

Lad stegen trække i ca. 10 min. inden den skæres ud og serveres med kartofler og grøn salat.

Indsendt af
d.
02.09.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
02.09.03.
Kategori: