Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Stegte auberginer med cherrytomater, basilikum og citron

Auberginer som steges i ovnen og kommes på en dejlig blanding af grøntsager og krydderurter.

Ingredienser

til 6 personer
  • 400 g cherrytomater
  • 600 g aubergine
  • 4 spsk olivenolie
  • lidt balsamico
  • salt
  • peber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk frisk basilikum (hakket)
  • 1 tsk citronskal (reven)

Auberginerne skæres igennem på langs og på tværs og herefter i smalle både på langs. De drysses med salt og trækker i mindst ½ time, hvorefter de skylles og aftørres. Auberginerne vendes i olivenolie, salt og peber og steges i et fad i ovnen ved 250 grader, til de er brune og møre, 20-30 minutter. Hvidløget hakkes fint, citronen rives fint på et rivejern. Basilikumen hakkes. Hvidløget, citronskallen og basilikumen blandes. Tomaterne skæres i halve, halvdelen lægges på et fad, krydres med salt og peber og stænkes med balsamicoeddiken. Herpå fordeles auberginerne, så resten af tomaterne og til sidst drysses der med krydderurte-blandingen.

Annonce
Publiceret d.
03.11.05.
Kategori:
Madopskrifter ›
Salater
  • Print
  • Send på e-mail
  • Pin
  • Fedtfattig opskrift Fedtfattig
Peter Sigsgaard
Opskrift af Peter Sigsgaard
Annonce

Flere lækre opskrifter

Bulgursalat med mango
Bulgursalat med tomat og agurk
Tøm køleskabet salat med kylling
Salat med citron
Annonce
Annonce
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025