Mørdej med marcipan

Denne opskrift på mørdej er meget simpel, og så er den tilsat marcipan. Det giver både ekstra smag og struktur til den klassiske dej, der kan bruges til konditorkager, tærter og tørkager.

Til 8 personer
  • 200 g smør
  • 1 knsp salt
  • 250 g mel
  • 100 g flormelis
  • 100 g marcipan
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk vand

Smuldr smørret med salt, mel og flormelis. Riv marcipanen på et rivejern, og bland det i.

Pisk æggeblomme og vand sammen, og brug det til at samle mørdejen.

Stil marcipanmørdejen koldt i minimum en halv time før brug.

Brug dejen til tærter og diverse tørkager. Den skal bages i ca. 20 minutter ved 190 grader, til den er flot gylden og gennembagt.

Indsendt af
d.
02.05.06.
Kategori:
Indsendt af
d.
02.05.06.
Kategori: