Tærter - de lækreste opskrifter på tærte

Gode opskrifter på tærter til forret, hovedret og dessert. Prøv f.eks. vores opskrifter på kødtærter eller frugttærter med hindbær og pære til dessert.

Gode tips om frysning af tærte
Den færdige broccolitærte med bacon.
Broccolitærte med bacon

Lækker og indbydende tærte med et skønt bid og en mild smag af broccoli samt en dejlig saltet smag af bacon. Den smeltede ost på toppen giver tærten en skøn og sprød overflade.

Et stykke lækker tærte med både laks, spinat og feta.
Tærte med laks, spinat og feta

Vanvittig lækker og sprød tærte med en dejlig kombination af cremet laks, frisk spinat og bagt feta på toppen. Det bløde fyld af æg og hytteost bidrager med en skøn, cremet konsistens.

Den sprøde butterdejsbund toppet med kartofler, parmaskinke og mozzarella.
Nem kartoffeltærte med butterdej

Super nem kartoffeltærte med butterdej, parmaskinke og mozzarella samt hvidløg og rosmarin, der giver smagen et helt fantastiskt pift.

Flot og lækker ostetærte.
Ostetærte

Opskrift på klassisk ostestærte, som er uhyre simpel at lave og smager rigtigt dejligt.

Indholdet i køleskabet kan nemt blive tømt med denne lækre tærte
Tøm køleskabet tærte

Kanongod tærte, hvor både dej og fyld kan varieres efter de ingredienser, du har liggende. Suveræn måde at tømme køleskabet på.

Lækker laksetærte med røget laks.
Laksetærte med asparges

Velsmagende tærte med hjemmelavet, klassisk tærtedej og spændende fyld af røget laks, løg og asparges. Delikat, mættende og ligetil at gå i gang med.

Den lækreste chokoladetærte med saltkaramel, der vil få alles mundvand til at løbe!
Chokoladetærte med saltkaramel

Uimodståelig chokoladetærte, der gemmer på et formidabelt lag saltkaramel i midten. Den smukke kage kombinerer sprødt med blødt og sødt med salt.

Skøn tærte med dejlige asparges og sprød bacon på toppen
Tærte med asparges og bacon

Fantastisk tærte med en vinderkombination af dejlige asparges og sprød bacon på toppen. Udover at være lækker er tærten også virkelig nem at lave.

Tærte med chorizo og en smuk, gylden overflade.
Tærte med chorizo

Fuldstændig fantastisk tærte med chorizo, spinat og rødløg. Kan i høj grad anbefales.

En lækker broccolitærte
Broccolitærte

En rigtigt dejlig opskrift på broccolitærte. Den smager fantastisk og er nem at lave. En sund og velsmagende ret der kan serveres for alle aldersgrupper.

En af de mere fedtfattige tærter.
Tomattærte

En dejlig tomattærte med æg og hytteost. Opskriften er også fedtfattig når man sammenligner med andre typer tærter.

Tærten kan serveres med frisk salat.
Spinattærte

En klassisk variant af spinattærten, fantastisk til såvel aftensmåltidet som til frokost dagen efter. Eller i madpakken, på buffetbordet, you name it.

En dejlig færdigbagt champignontærte.
Champignontærte

En let opskrift på champignontærte med løg, æg og hytteost som smager fortryllende.

Porretærten kan evt. laves med færdiglavet tærtedej. Så er det endnu nemmere.
Porretærte

Friske, sprøde porrer er, som navnet antyder, hovedingrediensen i denne klassiske porretærte, som med en frodig salat er god som en nem og lun hovedret.

Den klassiske skintetærte.
Skinketærte

En god tærte med skinke i tern, porrer og æg med hytteost, som udgør et herligt måltid og som alle uden problemer kan lave.

Kan tærter fryses ned?

Ja, langt de fleste tærter kan sagtens fryses ned - det afhænger naturligvis lidt af tærtens indhold, men langt de fleste tærter kan sagtens fryses, så man kan forlænge deres holdbarhed.

Skal de have kortere tid i ovnen, hvis de skal fryses?

Når tærterne skal fryses og varmes igen efterfølgende, plejer jeg at reducere den normale bagetid med 5 minutter, så de ikke bliver brune på toppen, men samtidig sørger jeg for, at æggemassen er helt stivnet.

Frysning i ildfast fad eller tærteform i folie?

Når jeg bager tærter, der skal i fryseren, så plejer jeg at bruge tærteforme i folie. De er mere fryseegnede end f.eks. et ildfast fad. Man kan dog også bruge tærtefade i aluminium.

Hvis tærten bages i et alm. ildfast tærtefad, kan man evt. tage tærten ud af fadet inden nedfrysning (evt. skære den i mindre stykker). Dette er f.eks. oplagt, hvis man har en tærterest.