Gulerodstærte

Denne gulerodstærte er virkelig simpel, men den smager bare godt. Den er fyldt med gulerødder, porrer og hytteost, og så bliver den pyntet med bacon på toppen.

Til 1 tærteform
  • 1 tærtedej (færdiglavet eller hjemmelavet)
  • 275 g gulerødder
  • 200 g porre
  • 1 spsk olie (eller smør)
  • 250 g hytteost
  • 4 æg
  • 1 tsk spidskommen (kan udelades)
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 4 skiver bacon (kan udelades)

Fordel tærtedejen i tærteformen (ca. 26 cm i diameter), prik huller i bunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter ved 225 grader.

Skræl gulerødderne, og rens porrerne. Skær begge dele i tynde skiver. Svits dem på en stegepande i olien i ca. 5 minutter. Lad grøntsagerne køle af.

Kom hytteost, æg, stødt spidskommen, salt og peber i en minihakker eller blender, og blend det, til det er ensartet. Hæld det over de afkølede grøntsager, og bland det hele sammen.

Hæld fyldet i den forbagte tærtebund. Skær baconskiverne i mindre stykker, og fordel dem på toppen af tærten. Den kan også laves uden bacon.

Bag gulerodstærten færdig ved 200 grader. Det tager ca. 25-30 minutter.

Indsendt af
d.
10.11.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
10.11.16.
Kategori: