Luftig kartoffelmos i ovn med æg og bacon

Hvis du godt kunne tænke dig en kartoffelmos som lige er det ekstra spændende, så prøv denne opskrift på kartoffelmos i ovn.

Til 2 personer
  • 500 g kartofler
  • vand til kogning
  • 2 skiver bacon
  • 1 forårsløg
  • 1/2 dl mælk
  • 1 spsk smør
  • 1 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knsp peber

Kartoflerne skrælles, skæres i små tern og koges i vand i ca. 20 minutter. Steg baconskiverne sprøde og lad derefter fedtet dryppe af på en skive køkkenrulle. Hak forårsløget.

Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem. Del ægget i blomme og hvide. Pisk mælk, smør og æggeblommen i. Bræk baconskiverne i mindrestykker og tilsæt dem sammen med forårsløg, salt og peber. Pisk æggehviden til skum og vend det i kartoffelmosen. Hæld kartoffelmosen i et smurt ovnfast fad.

Bag kartoffelmosen nederst i ovnen ved 200 grader i 20 minutter (eller til den er hævet og gylden).

Kan serveres til f.eks. roastbeef eller hamburgerryg.

Indsendt af
d.
08.04.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
08.04.07.
Kategori: