Morgenboller - Lækre koldhævede morgenboller

Simpel opskrift på koldhævede morgenboller, som ikke indeholder så meget gær som almindelige boller. Det får morgenbollerne til at holde sig friske i længere tid, og koldhævningen giver dem en dejlig sej krumme.

Til 15 stk
  • 25 g gær
  • 5 dl vand (koldt)
  • 1 dl trekornsblanding eller femkornsblanding
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g durummel
  • 400 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie eller mælk

Gratis e-kogebog:
Klik her og få e-kogebogen med de bedste opskrifter fra Webopskrifter - helt gratis

Fremgangsmåde:
Gæren opløses i det kolde vand, og kornblandingen, havregrynene, honningen og saltet tilsættes.

Durummelet røres i først, og derefter røres hvedemelet i lidt ad gangen.

Dejen hæver natten over i køleskab med plastfolie over.

Dejen formes til boller (brug evt. 2 spiseskeer, dyppet i olivenolie) og lægges på en bageplade med bagepapir. De ridses med en kniv og pensles let med olivenolie eller mælk.

Morgenbollerne hæver yderligere ca. ½ time.

De bages i forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 220 grader. I bunden af ovnen sættes evt. et lille ildfast fad med vand, så der kommer meget damp inde i ovnen.

Indsendt af
d.
12.12.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
12.12.07.
Kategori: