Havreboller

Ufatteligt luftige havreboller med havregryn (sjovt nok) og en hævning, som gør hele forskellen.

xxxxxxxxxi
4,4  –  37 stemmer  –  Stem her
Til 12 stk
  • 25 g gær
  • 1/2 l vand (lunkent)
  • 2 spsk olie
  • 1/2 spsk salt
  • 150 g havregryn
  • 400 g mel

Rør gæren ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet sammen med olie, salt, havregryn og mel. Rør dejen sammen (den er meget våd), og lad den hæve i skålen i en time.

Form dejen til boller, med en våd ske, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dejen hæve yderligere i 45 minutter. Bag bollerne ved 225 grader i cirka 15 minutter.

Se også:
Hvis det godt må tage lidt længere tid, kan jeg anbefale disse lækre koldhævede grovboller.

Indsendt af
d.
05.07.06.
Kategori:

Obs! Der kan være forskel på mel

Der kan være stor forskel på melets sugeevne fra mærke til mærke, derfor kan det godt være, du skal tilføje en smule mere mel til opskriften, hvis dejen er for våd.

Kan man koldhæve bollerne

Man kan fint reducere gærmængden til 10 gram og lade dejen hæve natten over i køleskabet. Næste morgen kan man så forme bollerne og lade dem efterhæve, imens ovnen varmer op. Så er der lækre, friskbagt boller klar til morgenmad.

Kan man erstatte noget af hvedemelet med fuldkornsmel?

Man kan godt erstatte 25% af hvedemel med fuldkornsmel, men helst ikke en større andel end dette, da man så risikerer at få flade og kedelige boller.

Tip hvis det skal være ekstra luksus

Det er selvfølgelig super lækkert med smør til de friskbagte havreboller, men skal det være ekstra luksus, kan du servere havrebollerne med hjemmelavet Nutella til:

Hjemmelavet NutellaSundere Nutella uden tilsat sukker

Næringsindhold for havrebollerne

pr. bollehele portionen
Kalorier185 kcal2219 kcal
Kulhydrat31 g373 g
Protein5 g61 g
Fedt4 g44 g
Indsendt af
d.
05.07.06.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem