Fugtig chokoladekage

Er du heller ikke helt tosset med tørre, kedelige kager? Prøv denne fugtige lækkerbisken af en chokoladekage, som samtidig er meget nem at lave og ikke indeholder et uoverskueligt væld af ingredienser. Servér kagen som den er eller med flødeskum eller vaniljeis til. Dine gæster vil være dig taknemmelig.

  • Selve chokoladekagen er så fugtig at den ikke nødvendigvis behøver cremen.

Ingredienser

Creme

tilbehør

Smelt smør og chokolade sammen i en gryde, og tag det af varmen, så det kan køle lidt af.

Pisk æg og sukker sammen i en skål, og tilsæt derefter den afkølede chokolademasse.

Sigt melet i, og hæld dejen i en form eller et fad på ca. 20 x 30 cm (eller lignende størrelse). Bag ved 170 grader i 30-35 minutter.
Pas på ikke at bage kagen for længe, for så mister den fugtigheden.

Kom alle ingredienserne til cremen i en gryde. Smelt det sammen og hæld det over kagen, mens den er lun. Servér med f.eks. flødeskum.

Indsendt af
d.
08.10.08.
Kategori:

Hvor mange stykker / personer bliver der til?

Det kommer naturligvis an på, hvor kagesulten man er, men ca. 12 stykker skulle det kunne række til.

Kan den bages i forvejen?

Ja, det kan den sagtens bages tidligere på dagen, eller endda dagen i forvejen.

Antal kalorier

Kagen indeholder i alt ca. 5.400 kalorier. Hvis den f.eks. deles i 12 stykker er det altså ca. 450 kcal pr. stykke. Men den er virkelig også god :)

Det siger andre brugere om den fugtige chokoladekage

»Nok den lækreste kage jeg nogensinde har smagt.«

»WOW - det er en meget lækker kage. Glæder mig til det bliver sommer. Jeg tror den smager ekstra godt sammen med lidt is.«

»Kan varmt anbefales. Den er super lækker. Jeg serverede den til 3 håndværkere med creme fraiche rørt med vaniljesukker. De spiste det hele.«

»Virkelig god kage. Jeg lavede en solbærmousse på toppen det var et hit!«

»Fantastisk kage - og nem at lave. Jeg tilsatte et nip salt og revet skal af 1 citron - undlod cremen. Serverede den med creme fraiche og vanilleis (hver for sig). Det var et hit.«

»Det er mumse-mumse-kage, mine gæster blev helt "høje" af den. Passer fint til dessert. Serveres med creme faiche, is og friske bær, f.eks. jordbær, brombær og hindbær - det pynter og giver "liv" til kagen. Personligt syness jeg man skal passe på med, at servere andre søde sager dertil - den er sød nok i sig selv.«


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.