Fiskegratin

En god nordisk fiskegratin med hvid fisk og makaronier.

xxxxxxxiixii
3,0  –  1 stemmer  –  Stem her
Ingredienser
  • 500 g hvid fisk (f.eks. torsk)
  • 150 g makaroni
  • 3 æg
  • 2 spsk smør
  • 1/2 l mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • salt
  • peber
  • revet muskatnød
  • rasp

Kog fisken nogen minutter i letsaltet vand. Kog også makaronien efter anvisning på pakken. Fjern benene i fisken og skær den i små stykker.

Smelt smør i en gryde og tilsæt mel. Bland herefter mælk i lidt ad gangen og kog saucen op efter hver gang du har tilsat mælk. Når al mælken er kommet i skal sovsen være lidt tyk i konsistensen. Hæld krydderierne, fisk og makaroni i samt 3 æggeblommer. Æggehviden skal være skilt fra æggeblommerne.

Mens sovsen varmes op piskes æggehviderne stive. Hæld fiskeblandingen/sovsen i et ildfast fad som er passende stort. Bland forsigtigt æggehviderne i og dæk det hele med rasp.
Puttes i ovnen ved 225 grader i 45 minutter.

Hvis man ønsker at inkludere grøntsager i gratinen kan man tilsætte lidt snittede porrer i sovsen før den hældes i fadet.

Indsendt af
d.
05.08.10.
Kategori:
Indsendt af
d.
05.08.10.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem