Risotto med champignon og spinat
En meget spændende risotto opskrift med spinat, champignon og ost.
Ingredienser
- 300 g risottoris
- 8 dl grøntsagsbouillon (eller hønse- eller oksekødsbouillon)
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 4 dl hvidvin eller vermouth
- 150 g spinat
- 6 champignoner
- evt. lidt persille
- 25 g smør
- 75 g revet parmesanost
- salt
- peber
Hak løg og hvidløg og svits det i olie og 1 spiseskefuld smør i en gryde (det skal ikke brune). Tilsæt ris og lad dem stege i et minut, så de bliver blanke. Tilsæt hvidvin/vermouth, og lad det koge væk. Tilsæt bouillon lidt af gangen, og lad hele tiden risene absorbere bouillonen før der tilsættes mere. Skær champignonerne i mindre stykker og kom dem i risottoen sammen med spinat og evenstuelt persille.
Tag gryden af blusset, og tilsæt parmesanost, smør, salt og peber. Rør godt rundt og lad risottoen trække et par minutter inden servering.